27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

MISIUNI DIVERSE PENTRU POMPIERI ÎN WEEK-END: DE LA ȚEVI DE GAZE SPARTE, LA SALVAREA UNUI CÂINE AGRESIV…

Pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.

În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 14 de situaţii;

– asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier, în urma căruia a fost spartă o conductă de gaze

Evenimentul a avut loc ieri, în jurul orei 16:00, pe strada Negru Vodă din municipiul Giurgiu. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu sau de explozie după ce un autoturism a părăsit partea carosabilă, a intrat în scara unui bloc şi a avariat conducta de gaze.

Deoarece în zonă se simţea un miros puternic de gaz, echipajele de pompieri au asigurat perimetrul şi au evacuat cinci persoane care locuiau pe scara respectivă, ceilalţi locatari ieşind singuri în momentul în care au auzit impactul.

Totodată, la faţa locului a fost solicitată prezenţa echipajelor de la societatea de furnizare a gazelor pentru a lua măsurile necesare.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Nu a fost necesară intervenţia paramedicilor.

– salvarea unui câine, căzut într-un canal

Intervenţia a avut loc ieri, în jurul orei 12:05, în localitatea Bolintin Vale. Fiind vorba despre un câine agresiv, cu ajutorul unei scări şi al proprietarului, acesta a fost scos, în siguranţă, din canal.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

– informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER