27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

N-A FOST DELOC DE GLUMĂ! BOMBA DE PE „PORTULUI”, RIDICATĂ DUPĂ OPT ORE

Iniţial, părea o intervenţie de rutină, cel puţin pentru neavizaţi, pentru cei din „afară”. Descoperirea unei bombe pe şoseaua Portului (pentru că, deşi iniţial  se anunţase că ar fi vorba despre un proiectil, s-a dovedit a fi, de fapt, o bombă) a ţinut „capul de afiş” al întregii zile de luni, şi nu numai la Giurgiu, fiind, ore bune „breaking news” pentru presa naţională.

A fost nevoie de evacuarea atât a şantierului unde a fost descoperită bomba, cât şi a blocurilor ANL din zonă, acţiunea fiind una de amploare, în care au fost implicate toate forţele de ordine din Giurgiu: ISU, Poliţie, Jadarmerie, Poliţie Locală.

Şi, pentrtu că, într-adevăr, nu era „de glumă”, pirotehniştii de la Giurgiu au chemat în ajutor colegii de la unitatea specială din Ciolpani, iar în intervnŢie au fost implicate numeroase autospeciale ale celor de la ISU: autocamioane de intervenţie, autospecială de primă intervenie şi comandă, autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, acestora alăturându-li-se şi maşini ale Poliţiei, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei.

La aproape opt ore de la primul apel, adică în jurul orei 16, ISU a anunţat că bomba a fost ridicată în siguranţă şi urma să fie transportată la poligonul de la Bălănoaia, unde va fi detonată.

După ce bomba a fost ridicată de la faţa locului şi pompierii s-au asigurat că nu mai este niciun pericol, Poliţia Locală a început acţiunea de reîntoarcere la domiciliu a giurgiuvenilor ce fuseseră evacuaţi dimineaţă din zonă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER