18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NESTLE ROMÂNIA – INVITAŢIE LA O ZI DE CURĂŢENIE LA „PICIORUL PODULUI”

Nestlé România alături de partenerii săi ManagerdeMediu.ro, Garda Națională de Mediu, Administraţia Naţională ,,Apele Române”, Primăria Municipiului Giurgiu și Asociația Prietenii de lângă tine vor sărbători Ziua Mondială a Oceanelor curățând zona din apropierea piciorului Podului Prieteniei din Giurgiu în data de 8 iunie.

Sunt invitați la eveniment toți cei care vor să ajute la protejarea celei mai importante resurse a viitorului.
Acțiunea de ecologizare va avea loc pe 8 iunie, lângă piciorul Podului Prieteniei, începând cu ora 9:30.

Detalii pot fi găsite pe pagina Nestlé România (facebook.com/Nestle.Ro) sau în evenimentul dedicat.

Proiectul face parte din angajamentul pe termen lung al Nestlé de a proteja mediul înconjurător și de a preveni eliminarea deșeurilor în mări, oceane și căi navigabile. Acțiuni de ecologizare a malurilor Dunării și a plajelor de la Marea Neagră vor fi făcute și de către Nestlé Austria, Nestlé Serbia și Nestlé Bulgaria cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor.
Organizația Națiunilor Unite a anunțat că reducerea materialelor plastice de unică folosință este una dintre problemele prioritare care trebuie gestionate pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător pe termen lung.

Ambiția companiei Nestlé la nivel global este de a avea ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în anul 2025. În acest sens, Nestlé a creat Nestlé Institute of Packaging Sciences, un centru de cercetare dedicat descoperirii și dezvoltării unor soluții de ambalare funcționale, sigure și ecologice. Acesta reprezintă un pas important în îndeplinirea angajamentului companiei de a-și atinge obiectivele propuse.

„Deșeurile din plastic reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sustenabilitate la nivel global. Ea poate fi rezolvată doar printr-o abordare colectivă. Găsirea soluțiilor pentru reducerea deșeurilor și protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate pentru noi. Credem că reducerea impactului asupra mediului este posibilă, de aceea ne-am propus ca până în 2020 să atingem obiectivul de zero deșeuri depozitate la groapa de gunoi,” a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.
Ziua Mondială a Oceanelor este sărbătorită la nivel global pentru a reaminti tuturor rolul important pe care îl au oceanele, respectiv apele planetei în viața de zi cu zi. Scopul este de a informa publicul despre impactul acțiunilor umane și de a dezvolta o mișcare mondială pentru a proteja resursele de apă ale lumii.
„Colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă o acțiune responsabilă a fiecărui consumator, atât în mediul casnic cât și în cazul ieșirilor în natură.. Colectarea responsabilă a deșeurilor, reprezintă sustenabilitatea existenței resurselor necesare generațiilor viitoare” a declarat Vali Dragomir, Director al ManagerdeMediu.ro.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER