miercuri , 28 iulie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / TESTE ALE SISTEMULUI ”RO-ALERT” ȘI LA GIURGIU

TESTE ALE SISTEMULUI ”RO-ALERT” ȘI LA GIURGIU

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță, luni, că sistemul RO-ALERT este testat astăzi în toată țara.

”În fiecare județ/București Ilfov, în intervalele orare 10.00-12.00 și 17.00-19.00, se vor difuza mesaje de testare.

Dacă vă aflaţi în zona de test şi primiţi mesajul alertă înseamnă că telefonul vostru este configurat” – precizează DSU.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale și este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Telefoanele mobile, compatibile cu tehnologia Cell Broadcast și funcționale în zona de acoperire a antenelor care difuzeaza alerta, vor afișa conținutul mesajului de avertizare în mod automat.

Modul de afișare a mesajului și sunetul notificării de primire a avertizării poate varia în funcție de tipul telefonului.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu este necesară instalarea de aplicații pe telefoanele mobile. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte.

Nu este nevoie să aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT. Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu Sistemul RO-ALERT sunt disponibile în secțiunea Configurare telefon.

Verifica si

PIROTEHNIȘTII DE LA ISU, ÎN MISIUNE LA MIHAI BRAVU

Un proiectil exploziv de calibrul 152 mm a fost găsit, luni după-amiază, în localitatea Mihai …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.