miercuri , 4 august 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Știrile zilei / CE SPUN MEDICII VETERINARI DESPRE SITUAȚIA LA ZI A PESTEI PORCINE ÎN JUDEȚ?

CE SPUN MEDICII VETERINARI DESPRE SITUAȚIA LA ZI A PESTEI PORCINE ÎN JUDEȚ?

În prezent (n. red.: marți, 25 septembrie)  sunt înregistrate 4 focare de pestă porcină africană în localitatea Brăniştari, comuna Călugareni, judeţ Giurgiu (3 focare în exploataţii nonprofesionale şi un caz la mistreţ)

În localitatea Brăniştari se aplică uciderea preventivă – măsură excepțională aplicabilă în cazul confirmării, în condițiile legii, pe o arie teritorială determinată, stabilită prin ordin al prefectului, în calitate de conducător al unității locale de decizie din cadrul centrului local de combatere a bolilor. Au fost ucişi un număr de 43 de porci în 5 exploataţii nonprofesionale.

Acţiunea se realizează cu respectarea H.G. nr. 1214/2009 cu modificări (H.G. nr. 484/2018), pentru despăgubirea proprietarilor de animale pentru pierderile suferite, efectivele ucise fiind considerate suspecte de îmbolnăvire, această măsură  va duce la eficientizarea combaterii bolii prevenind extinderea acesteia.

Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA Giurgiu.

Toate animalele suspecte trebuie ucise şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

D.S.V.S.A. GIURGIU

Verifica si

UN MORT ȘI UN RĂNIT GRAV, DUPĂ CE UN CAMION A INTRAT ÎN TREI MAȘINI OPRITE PE BANDA DE URGENȚĂ, PE A1

Accident grav, miercuri dimineață, pe autostrada A1 București-Pitești. O persoană a murit, iar alta e …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.