miercuri , 29 septembrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / PRIMA ZI DE ”MĂCEL” LA BRĂNIȘTARI

PRIMA ZI DE ”MĂCEL” LA BRĂNIȘTARI

După ce a fost confirmat și un al treilea focar de pestă porcină în gospodăriile din Brăniștari, autoritățile au dat ordinul de care se temeau toți sătenii: omorârea tuturor porcilor din localitate.

Potrivit datelor deținute de autorități, ar fi vorba despre circa 150 de porci, însă este posibil ca numărul să fie mai mic, în condițiile în care, de la depistarea primului caz de pestă, o parte din localnici au decis să taie animalele, pentru a nu le pierde.

În prima zi a acțiunii, la Brăniștari au fost omorâți 43 de porci, din 5 gospodării, activitatea urmând a fi finalizată miercuri.

Reprezentanții DSV dau asigurări că toţi proprietarii porcilor ucişi vor primi despăgubiri în funcţie de greutatea animalelor, iar Primăria Călugăreni a pus la dispoziţie un excavator pentru săparea gropilor în care sunt îngropaţi porcii ucişi.

În paralel, se menţin filtrele de protecţie, dezinfecţie şi supraveghere, iar DSV a trimis noi probe la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală de la Bucureşti din porul mistreţ găsit mort luni seară, pe DN 5, la Bibița.

Pe lângă cele trei focare de pestă porcină depistate în gospodării, tot în zona Călugăreni a mai fost depistat un al patrulea caz de pestă, la un porc mistreț, pe fondul de vânătoare Singureni Luncă, acesta fiind, de fapt, cel de-al doilea caz semnalat, în ordine cronologică, în județul Giurgiu.

 

Verifica si

GIURGIUVENI DIN GRUPURI VULNERABILE, BENEFICIARII CELUI MAI RECENT PROIECT LANSAT DE DGASPC

Persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile din șase localități rurale ale județului Giurgiu (Vânătorii Mici, Florești- …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.