miercuri , 29 septembrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Știrile zilei / ”100 DE ANI DE UNITATE” – REPLICA SABIEI LUI ȘTEFAN CEL MARE LA GIURGIU (VIDEO)

”100 DE ANI DE UNITATE” – REPLICA SABIEI LUI ȘTEFAN CEL MARE LA GIURGIU (VIDEO)

”100 de ani de unitate” au fost sărbătoriți astăzi la Giurgiu printr-un ceremonial militar special.

Evenimentul a început în punctul de trecere a frontierei Giurgiu- Ruse, unde col. Cucoș Sebastian, împuternicit prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române a întâmpinat o delegație care a adus în țară replica sabiei lui Stefan cel Mare.

Manifestarea – unică în Giurgiu – a continuat în Piața Tricolorului, unde, alături de jandarmii giurgiuveni, au fost prezenți jandarmi din cadrul Detașamentului Gardă de Onoare și Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

De asemenea în cadrul paradei militare au fost prezente și 7 cupluri ecvestre din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului  București.

După desfășurarea ceremonialului din Giurgiu, delegația a plecat spre Sibiu, unde replica sabiei lui Ștefan cel Mare va fi binecuvântată și sfințită la Catedrala Mitroplitană de către Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, arhiepiscopul Sibiului și mitropolit al Ardealului.

De Ziua Națională a României, replica sabiei va fi expusă în cadrul paradei militare ce se va organiza la Brașov, iar la final aceasta va fi păstrată la Biserica “Schimbarea la Față” din Brașov, unde se află o parte din osemintele lui Mihai Viteazul.

”Mulțumim Jandarmeriei Brașov, Casei de Comerț Balcanice din Brașov, Ordinului Militar Creștin Ortodox „Sfânta Maria” și Primăriei Giurgiu care au făcut posibil acest eveniment unic pentru orașul nostru” – transmite Jandarmeria Giurgiu, după ceremonialul de joi. (video: facebook.com – Jandarmeria Giurgiu)

 

#100 de ani de unitate au fost sărbătoriți astăzi la Giurgiu printr-un ceremonial militar. Evenimentul a început în punctul de trecere a frontierei Giurgiu- Ruse, unde col. Cucoș Sebastian, împuternicit prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române a întâmpinat o delegație care a adus în țară replica sabiei lui Stefan cel Mare.Mulțumim Jandarmeriei Brașov, Casei de Comerț Balcanice din Brașov, Ordinului Militar Creștin Ortodox "Sfânta Maria" și Primăriei Giurgiu care au făcut posibil acest eveniment unic pentru orașul nostru.

Publicată de Jandarmeria Giurgiu pe Joi, 29 Noiembrie 2018

Verifica si

CARE ESTE ADEVĂRATA MIZĂ A RĂZBOIULUI DECLANȘAT DE ȘEFUL DGASPC?

Declarații belicoase și acuzații ”curg”, în ultimele zile, în ceea ce s-a transformat într-un adevărat …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.