joi , 17 iunie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / JANDARMII – ACȚIUNI CU ȘI PENTRU TINERII INSTITUȚIONALIZAȚI

JANDARMII – ACȚIUNI CU ȘI PENTRU TINERII INSTITUȚIONALIZAȚI

Timp de două zile, copiii și adolescenții din cadrul Caselor de Tip Familial, Centrului de Zi și Complexului de Servicii Sociale și-au petrecut timpul alături de jandarmii giurgiuveni. Acțiunile au fost organizate în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

La activități au participat și polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Jandarmii le-au prezentat copiilor misiunile pe care le desfășoară în spațiul public și, pentru ca activitățile să le capteze atenția, aceștia au vizionat imagini din activitatea Jandarmeriei, au învățat cum se folosesc materialele de protecţie și au adresat multe întrebări cu privire la  temele prezentate.

Jandarmii și polițiștii prezenți au adus în prim plan aspecte legate de delincvența juvenilă, le-au exemplificat infracțiuni comise de minori și consecințele pe care le-au avut faptele acestora, însă discuțiile au vizat și folosirea responsabilă a rețelelor de socializare și implicarea în activitățile educative.

Un moment aşteptat de copii a fost acela în care le-au fost prezentate materialele de protecţie pe care le folosesc jandarmii în misiunile specifice și autospecialele de intervenție.

Pe lângă faptul că acțiunile au avut caracter preventiv, acestea au urmărit ca în vacanță copiii să afle lucruri noi și să relaționeze cu reprezentanți ai instituțiilor din domeniul ordinii publice, astfel încât să știe cui trebuie să solicite ajutorul atunci când întâmpină o problemă.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul IJJ Giurgiu

Verifica si

CONTINUĂ AVERTIZĂRILE METEO: PLOI TORENȚIALE, VIJELII, GRINDINĂ ȘI FURTUNI LA GIURGIU

Începând de la ora 10:00 a zilei de miercuri a intrat în vigoare un Cod …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.