vineri , 30 iulie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / SINDICALIŞTII DIN INDUSTRIA DE APĂRARE – PROTEST ÎN PIAŢA VICTORIEI

SINDICALIŞTII DIN INDUSTRIA DE APĂRARE – PROTEST ÎN PIAŢA VICTORIEI

În jur de 100 de sindicaliști din industria de apărare au protestat miercuri în Piața Victoriei, în fața Guvernului, solicitând ca industria să fie desemnată de interes național, noi comenzi, precum și aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale companiilor.

Liderii sindicali au intrat în Guvern, pentru discuții. Participă reprezentanți de la uzinele Mija, Moreni sau Brașov.

Miercuri și joi, sindicatele din industria de apărare protestează în Piața Victoriei. Sindicaliștii spun că Guvernul nu și-a respectat angajamentele asumate în data de 17 iulie, în cadrul discuțiilor de la Guvern.

Principalele revendicări sunt: nerespectarea punerii în aplicare a Acordului şi a Memorandumului între Guvernul României, Asociaţiile Patronale şi Federaţiile Sindicatelor din Industria de Apărare, conform înţelegerilor din 17 iulie 2019 în discuţiile purtate la Palatul Victoria în prezenţa Premierului Vasilica-Viorica Dăncilă; modificarea definiţiei “Industrie de Apărare” în „Industrie Strategică de Interes Naţional.”; constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, în conformitate cu HG 637/2017; aprobarea în regim de urgenţă a bugetelor de venituri și cheltuieli pe 2019; industria de apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.

Sindicaliștii mai cer, în regim de urgenţă, rezolvarea salarizării conform procedurilor pentru constructori sau IT-işti, prin emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal.

O altă solicitare este suplimentarea fondurilor necesare la nivelul de 32 de milioane de lei, promisă de ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici şi ministrul Economiei Nicolae Bădălău.

www.stiripesurse.ro

Verifica si

ACCIDENT PE DN5. TREI PERSOANE RĂNITE. A FOST NEVOIE DE INTERVENȚIA ELICOPTERULUI SMURD

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier ce a avut loc, în …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.