joi , 26 mai 2022
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / PREGĂTIRI PENTRU ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA INFECŢIEI HIV LA GIURGIU

PREGĂTIRI PENTRU ZIUA DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA INFECŢIEI HIV LA GIURGIU

Ziua de 1 Decembrie marchează, în fiecare an, lupta împotriva infecției HIV și solidaritatea cu persoanele afectate de HIV/SIDA din întreaga lume.

În mod tradițional UNOPA realizează, in preajma acestei zile, o campanie națională de informare cu privire la infecția HIV, cu ajutorul organizațiilor membre și colaboratoare. Mesajul campaniei din acest an este cel propus de UNAIDS „Comunitățile fac diferența”, o importantă oportunitate pentru a recunoaște rolul esențial pe care comunitățile l-au avut și continuă să îl aibă în lupta împotriva SIDA la nivel internațional, național sau local. Vorbim în România atât de comunități, in sensul de cetățeni ai unei localități, dar și de comunități în sensul de grupuri de persoane, activiști, pacienți, medici, organizații, care au dus mai departe lupta împotriva HIV/SIDA.

Campania “Comunitățile fac diferența” desfasurată de Asociația VIATA SI SPERANTA 2003 în judeţul GIURGIU cuprinde urmatoarele activităţi:

-campanie de informare în şcolile din judeţ, cu teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV în rândul tinerilor – campanie derulată la liceul din Călugăreni, Liceul „Ion Barbu” – Giurgiu, Şcoala 10, din municpiului, dar şi în şcolile din Stoeneşti, Uzunu şi Colibaşi

-campanie de informare stradală care constă în distribuirea de materiale informative pe tematică HIV, invitatie la testare, mesaje de prevenire și alte evenimente publice. Voluntarii prezenţi la activitate ofera informaţii suplimentare celor care solicită acest lucru.

Totodata mesajele campaniei din acest an se concentrează pe promovarea testării HIV ca mijloc  principal de prevenire și control al infecției cu HIV.

A-ți cunoaște statutul HIV este primul pas spre tratament, prevenire și acces la servicii de suport. Datorită progreselor privind medicamentele anti HIV, dacă virusul este descoperit suficient de devreme, nu va avea aproape niciun impact asupra vieții zilnice, poți avea o stare de sănătate bună și poți deveni nedetectabil, prevenind astfel transmiterea virusului.

Testarea HIV în România este gratuită, dacă se solicită testul HIV la Direcția de Sănătate Publică din fiecare județ.

Conform datelor de la nivelul Compartimentului de Monitorizare al Infecţiei HIV/SIDA de la nivelul INBI Matei Balş, în România trăiau la 30 iunie 2019 un număr de 15 999 persoane infectate cu HIV, iar în primele 6 luni ale anului s-au diagnosticat cu HIV/SIDA un număr de 315 persoane.

Asociaţia “Viaţă şi speranţă 2003” pregăteşte, pentru Ziua Mondială de luptă împotriva HIV-SIDA, un moment comemorativ.

Verifica si

DOI OAMENI RĂNIȚI ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER, PRODUS LA MIHAI BRAVU

Evenimentul s-a produs marți dimineață, în jurul orei 10, când, potrivit Poliției Giurgiu, ”un bărbat …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.