marți , 27 iulie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / 28 MARTIE – SITUAȚIA LA ZI ÎN JUDEȚUL GIURGIU

28 MARTIE – SITUAȚIA LA ZI ÎN JUDEȚUL GIURGIU

Situația statistică actualizată pentru județul Giurgiu, la data de 28.03.2020, se prezintă astfel:

  • în carantină instituționalizată –63 de persoane;
  • în autoizolare la domiciliu – 1.818 de persoane;

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 8 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de carantinare.

Polițiștii de frontieră giurgiuveni sunt la datorie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse și efectuează formalitățile de frontieră pentru persoane și mijloace de transport. Ulterior efectuării controlului specific, persoanele care provin sau au tranzitat state ori zone de risc sunt preluate de către reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

În această perioadă, echipaje din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei şi Direcţiei Poliţiei Locale desfăşoară, atât în sistem integrat, cât şi individual, acţiuni de verificare a respectării autoizolării la domiciliu.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (147 de polițiști), jandarmerie (62 de jandarmi) și poliția locală (12 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

  • verificarea unui număr de 1.778 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv persoanele care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
  • verificarea a 81 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
  • legitimarea a 618 persoane și verificarea a 299de autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale în valoare de 342.400 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

De asemenea, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore,au fost înregistrate 157 de apeluri prin sistemul SNUAU 112, dintre care 87 către S.A.J şi 70 către I.S.U.

La nivelul județului, autoritățile care își desfășoară activitatea pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul COVID-19 au fost instruite cu privire la modul în care trebuie să interacționeze cu persoanele care declară că sosesc din zone cu risc sau care au intrat în contact astfel de persoane, precum și cu cetățenii aflați în carantină sau izolare la domiciliu și cu cei care solicită sprijin medical.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare emise.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Verifica si

GATA CU EMOȚIILE PENTRU PROASPEȚII LICEENI: SÂMBĂTĂ S-AU AFIȘAT REZULTATELE REPARTIZĂRII COMPUTERIZATE

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, la ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.