joi , 5 august 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Politic / ”MĂSURILE CE PUN PRESIUNE PE FERMIERI TREBUIE EVALUATE ÎN DETALIU, ÎNAINTE DE ELABORAREA UNOR PROPUNERI LEGISLATIVE!”

”MĂSURILE CE PUN PRESIUNE PE FERMIERI TREBUIE EVALUATE ÎN DETALIU, ÎNAINTE DE ELABORAREA UNOR PROPUNERI LEGISLATIVE!”

Comisia Europeană trebuia să evalueze toate consecințele Strategiei “De la fermă la consumator” înainte să dea undă verde pentru adoptarea propunerilor legislative.

Grupul #PPE, din care face parte și #PNL, a atras atenția asupra consecințelor pe care le va avea grăbirea adoptării acestei strategii acum, într-o perioadă de criză, în care lanțul alimentar este deja slăbit, iar fermierii sunt loviți atât de pandemia COVID-19, cât și de secetă.

Obiectivele strategiei “De la fermă la consumator”, care garantează accesul la hrană sănătoasă într-un sistem alimentar durabil, competitiv și ecologic nu trebuie irosite.

Este clar că avem nevoie de o transformare a sistemului alimentar al UE.

Trebuie să reducem utilizarea pesticidelor, a îngrășămintelor si a antibioticelor utilizate pentru animalele de fermă și acvacultură și să încurajăm producția de alimente ecologice, însă trebuie să avem în vedere ținte care permit fermierilor o tranziție graduală prin oferirea de mijloace alternative și compensare corespunzătoare.

Aceste măsuri, care pun o presiune în plus pe fermieri și pescari, au nevoie de evaluări detaliate, înainte de propunerile legislative care vor urma.

Ca Vice-Președinte al Comisiei ENVI voi continua să susțin măsurile care îi ajută pe fermieri să depășească actual criză și care compensează eforturile lor pentru a proteja mediul și a ne oferi tuturor hrană sănătoasă.

 

Dan Motreanu,

președinte PNL Giurgiu

Verifica si

ZIUA ALEGERILOR LA PNL GIURGIU – COMUNICAT DE PRESĂ

În urmă cu doi ani, conducerea filialei județene PNL Giurgiu era preluată, cu titlu de …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.