vineri , 30 iulie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Politic / EURODEPUTATUL DAN MOTREANU, PREȘEDINTELE PNL GIURGIU: ”PLĂȚILE DIRECTE TREBUIE MENȚINUTE LA ACELAȘI NIVEL, PENTRU TOȚI FERMIERII!”

EURODEPUTATUL DAN MOTREANU, PREȘEDINTELE PNL GIURGIU: ”PLĂȚILE DIRECTE TREBUIE MENȚINUTE LA ACELAȘI NIVEL, PENTRU TOȚI FERMIERII!”

„❗️Plățile directe trebuie menținute la același nivel pentru toți fermierii, chiar și în lipsa diversificării culturilor

I-am solicitat Comisarului pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, o derogare pentru fermieri de la cerința de diversificare a culturilor, prevăzută de măsura de ecologizare, și garantarea plăților directe pentru aceștia.

Fermierii români și ceilalți fermieri europeni sunt afectați acum nu doar de pandemia COVID-19, ci și de o secetă fără precedent, care le-a afectat grav culturile și a cauzat pierderi însemnate în ultimele luni. Tocmai de aceea plățile directe sunt esențiale și nu trebuie condiționate în această perioadă de diversificarea culturilor.

Comisia Europeană trebuie să înțeleagă că fermierii români care au suprafețe mai mari de 10 hectare au prevăzut diversificarea, însă din cauza dificultăților sanitare și de mediu întâmpinate: criza medicală și seceta fără precedent, aceștia sunt în prezent în imposibilitatea îndeplinirii acestei cerințe asumate.

Situația excepțională în care ne aflăm nu trebuie să afecteze și mai mult activitatea fermierilor și aprovizionarea cu alimente de calitate a cetățenilor. De aceea, plățile directe trebuie să continue la același nivel chiar și în lipsa temporară a diversificării de pe suprafețele agricole care depășesc 10 hectare.

Invit Comisia să propună un regulament de punere în aplicare pentru a permite această derogare cât mai curând posibil, astfel încât fermierii să fie sprijiniți și fluxul alimentar, protejat.

Textul integral al scrisorii adresate comisarului Janusz Wojciechowski, aici 👇”

Verifica si

SOARTA FOSTULUI LIDER PSD LIVIU DRAGNEA, DECISĂ JOI DE JUDECĂTORII DIN GIURGIU

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, are termen, joi, la Tribunalul Giurgiu, unde se va …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.