marți , 27 iulie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Administrație locală / CONSILIERII JUDEȚENI LIBERALI – SOLUȚIE PENTRU PLATA SALARIILOR DE LA DGASPC

CONSILIERII JUDEȚENI LIBERALI – SOLUȚIE PENTRU PLATA SALARIILOR DE LA DGASPC

Soluția problemelor de la DGASPC este ”în mâna” Consiliului Județean! Trebuie doar SĂ VREA să dea banii angajaților, fără să se mai folosească de criza prin care trec acești oameni pentru a se ”război” cu Guvernul!

Faptul că, dacă există voință, se poate, o demonstrează clar grupul de consilieri județeni liberali, care a depus un proiect de hotărâre, prin care excedentul bugetar local, în valoare de 13.000 mii de lei, se folosește ca sursă de finanțare a sistemului de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Este, de fapt, o propunere de modificare a hotărârii prin care Consiliul Județean a aprobat bugetul anului 2020, iar cea de-a doua parte a acestui proiect de hotărâre inițiat de liberali prevede ca excedentul bugetar de 9.832 mii lei să fie folosit ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare.

În referatul ce însoțește acest proiect de hotărâre, inițiatorii menționează că bugetul aprobat pentru DGASPC în luna februarie este total insuficient (25.276 mii lei, în condițiile în care numai cheltuielile înregistrate anul trecut au însumat 56.481 mii lei).

Aceeași situație este înregistrată și la capitolul ”Cheltuieli de personal”, unde au fost alocați 18.380 mii lei, în condițiile în care cheltuielile lunare de personal se ridică la 4.200 mii lei. În aceste condiții, după cum se știe, angajații DGASPC nu și-au mai încasat salariile de două luni.

”Nu putem înțelege nefinanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoane cu handicap, din partea Consiliului Județean și a președintelui acestuia, în condițiile în care legislația în vigoare prevede obligativitatea autorităților publice județene de a aloca, pe lângă sumele repartizate de la bugetul de stat (9.268 mii lei), și sume din venituri proprii, în vederea asigurării funcționării serviciilor sociale” – susțin inițiatorii proiectului, care mai afirmă că neasigurarea fondurilor necesare funcționării DGASPC încalcă o serie de prevederi legale.

În aceste condiții, consilierii liberali propun modificarea hotărârii prin care a fost aprobat bugetul, cu folosirea excedentului bugetar pentru DGASPC.

Proiectul de hotărâre este semnat de consilierii Georgeta Mihuț, Daniela Neagu, Nicușor Iacob, Emil Epure, Dumitru Gavrilă, Ionuț Radu și Adrian Chiran.

Așadar, ”mingea este la fileul” președintelui Mina. Soluții există, iar acum rămâne de văzut cât de rapid va pune acesta în dezbaterea consilierilor propunerea grupului liberal, demonstrând, astfel, cât de interesat este de soarta subordonaților săi de la DGASPC!

Verifica si

CINE ARE ŞANSA DE A PRIMI O LOCUINŢĂ ANL LA GIURGIU? LISTA PRIORITĂŢILOR A FOST FĂCUTĂ PUBLICĂ

Tinerii din Giurgiu care și-au depus dosarul pentru o locuință ANL și au primit punctaj …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.