marți , 27 iulie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / 25 SEPTEMBRIE: 142 DE CAZURI COVID ACTIVE ÎN JUDEȚ, DIN 1.042 DE CAZURI CONFIRMATE

25 SEPTEMBRIE: 142 DE CAZURI COVID ACTIVE ÎN JUDEȚ, DIN 1.042 DE CAZURI CONFIRMATE

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 25.09.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 1.042;
  • cazuri vindecate și externate – 873;
  • în carantină la domiciliu – 300 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 66 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 8.260 de persoane, dintre care 55 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că la data de 24.09.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu. în vârstă de 68 de ani, care prezenta comorbidități. Aceasta a fost confirmată pozitiv în urmă cu aproximativ o lună, fiind internată la o unitate spitalicească din București, unde s-a produs și decesul.

De asemenea, la data de 25.09.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu. în vârstă de 87 de ani, care prezenta comorbidități. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 16.09.2020 și a decedat la domiciliu.

La ora actuală, sunt 142 de cazuri active, dintre care 76 spitalizați și 66 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 24 septembrie a.c., 156 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 70 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 24.09.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 46 de jandarmi, atât în cooperare cu Poliția, cât și independent.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 782/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8 apeluri la ”112” referitoare la COVID-19.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

Verifica si

DE FRICA RESTRICȚIILOR SAU A BOLII, TOT MAI MULȚI GIURGIUVENI TREC PRAGUL CENTRELOR DE VACCINARE

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, în ultimele 24 de ore …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.