vineri , 18 iunie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / PREFECTURA GIURGIU – DETALII DESPRE PRIMUL CAZ DE INFECTARE CU NOUA TULPINĂ A CORONAVIRUSULUI

PREFECTURA GIURGIU – DETALII DESPRE PRIMUL CAZ DE INFECTARE CU NOUA TULPINĂ A CORONAVIRUSULUI

Cu privire la primul caz din România confirmat cu noua tulpină a Coronavirusului apărută în Marea Britanie, facem următoarele precizări:

Persoana respectivă s-a prezentat împreună cu copilul în data de 03.01.2021, la camera de gardă de la UPU din cadrul Institutului Matei Balș, cu simptome minime. Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar în data de 04.01.2021, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2.

În data de 05.01.2021, DSP a efectuat anchetă epidemiologică, iar pentru cele două persoane au fost eliberate Deciziile de izolare la domiciliu.

În data de 04.01.2021, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, prin SAJ, deoarece prezentau simptome ușoare.

Rezultatele acestora au fost primite de către DSP în data de 06.01.2021, 3 persoane fiind confirmate, iar 2 neconfirmate. În această dată, DSP a efectuat ancheta epidemiologică, au fost eliberate Decizii de izolare la domiciliu pentru persoanele confirmate și Decizii de carantinare pentru contacții acestora din aceeași familie.

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Giurgiu, nici persoana respectivă, nici un alt membru al familiei nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și nici nu a intrat în contact direct cu vreo persoană care să fi călătorit în Marea Britanie.

Persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu se află sub supravegherea medicului de familie, potrivit metodologiilor în vigoare, iar autoritățile locale au luat toate măsurile pentru respectarea tuturor prevederilor legale în legătură cu izolarea/carantinarea.

Menționăm că detalii despre infecția cu noua tulpină vor fi oferite exclusiv de către specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, autoritățile locale neavând competență în acest sens.

 

Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu

Verifica si

NICIO NOUTATE PE ”FRONTUL” VACCINĂRII ÎN JUDEȚ: DOAR 99 DE PERSOANE VACCINATE CU PRIMA DOZĂ ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, în ultimele 24 de ore …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.