miercuri , 23 iunie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / CU SAU FĂRĂ VACCIN, MASCA RĂMÂNE OBLIGATORIE!

CU SAU FĂRĂ VACCIN, MASCA RĂMÂNE OBLIGATORIE!

Ministerul Sănătăţii a anunțat, duminică, că masca trebuie purtată în continuare chiar și de către cei care s-au vaccinat cu a doua doză! Potrivit MS, este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată transmite virusul!

 „Chiar şi după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuaţi să purtaţi masca de protecţie şi să respectaţi regulile de distanţare socială. Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măştii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinaţi”, au scris, duminică, pe Facebook, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice

Potrivit MS, nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice!

„Din acest motiv cercetătorii încă nu ştiu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic şi poate transmite mai departe virusul.

Nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului şi care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul şi, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.

„Veţi obţine un nivel crescut al imunităţii în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel)”

Veţi obţine un nivel crescut al imunităţii în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel). Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin vă puteţi infecta şi dezvolta formele severe de COVID-19.

Vaccinul nu garantează imunitate 100%. Eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer şi de 94.1% pentru vaccinul Moderna.

Instituţiile de Sănătate Publică din lume, inclusiv din România, continuă să monitorizeze gradul şi modalitatea de răspândire a virusului pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate. Autorităţile publice recomandă în continuare să ne spălăm des pe mâini, să evităm spaţiile aglomerate, să purtăm mască de protecţie şi să respectăm distanţarea socială”, au mai transmis cei de la MS.

www.gandul.ro

Verifica si

21 IUNIE: NICIUN CAZ NOU COVID, DIN 30 DE TESTE REALIZATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE ÎN JUDEȚ

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.