vineri , 25 iunie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / 2020 – BILANȚ LA BIROUL PENTRU IMIGRĂRI GIURGIU

2020 – BILANȚ LA BIROUL PENTRU IMIGRĂRI GIURGIU

În cursul anului 2020, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1186 de persoane, dintre care 888 din state terțe și 298 din Uniunea Europeană/SEE/CH. Au fost depistați 13 străini în situații ilegale,8 dintre aceștia fiind luați în custodie publică. De asemenea, au fost acordate 212 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.300 de lei.

Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiu s-a desfășurat pe parcursul anului 2020 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale, recomandările și măsurile emise de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu coronavirus (COVID-19).

Astfel, în ceea ce privește șederea/rezidența pe teritoriul României, în anul 2020, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Giurgiuau asigurat managementul șederii, pe raza județului, pentru 1186persoane, dintre care 888din state terțe, cei mai mulți din Turcia,Nepal și Liban și 298cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Bulgaria, Italia și Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe angajării în muncă,dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE) sau stabilirii domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

De asemenea, ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 347de permise de ședere, dintre care 336 pentru șederea temporară și 11pe termen lung. Au fost eliberate 32 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

În ceea ce priveşte admisia în România, au fost soluţionate 6 invitații și 4 cereri pentru reîntregirea familiei depuse pentru străini din state terțe.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 261de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, mai mult cu 50% față de anul precedent, fiind emise 212avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

Pe parcursul anului, polițiștii de imigrări au organizat 25deacțiuni și controale pe linia combaterii șederii ilegale, în cooperare cu instituțiile care au atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 13străini în ședere ilegală.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 10 decizii de returnare, pentru 8 persoanedispunându-se și măsura luării în custodie publică, iarceilalțistrăini au fost puşi în legalitate.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat44de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.300de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, șiOG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI GIURGIU

 

Verifica si

TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE SÂNZIENE

Sânzienele sau Drăgaica reprezintă o sărbătoare importantă în popor și de care se leagă o …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.