joi , 17 iunie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / VEȘTI PROASTE DE LA METEOROLOGI: NU SCĂPĂM DE FRIG PÂNĂ LA PAȘTE

VEȘTI PROASTE DE LA METEOROLOGI: NU SCĂPĂM DE FRIG PÂNĂ LA PAȘTE

Vremea se anunţă rece în următoarea perioadă şi abia după Paşte valorile termice vor creşte. Meteorologii anunţă ploi în jumătatea sudică şi precipitaţii mixte la munte. Nu scăpăm prea curând de valul de frig.

Luni, 19 aprilie, conform Administraţiei naţionale de Meteorologie(ANM), valorile termice diurne vor fi în continuare mai scăzute decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, în general moderat cantitativ în jumătatea sudică a ţării şi local în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general închisă şi rece, iar temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

De marţi, vremea se mai îmbunează, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată pe parcursul după-amiezilor. Miercuri se încălzeşte simţitor, astfel că în regiunile sud-estice se vor atinge 17-18 grade.

Iată cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni:

Prognoza meteo pentru 19 – 26 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice şi la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a ţării.

Prognoza meteo pentru  26 aprilie – 3 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru  3 – 10 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.   Prognoza meteo pentru  10 – 17 mai   Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

www.adevarul.ro

Verifica si

CONTINUĂ AVERTIZĂRILE METEO: PLOI TORENȚIALE, VIJELII, GRINDINĂ ȘI FURTUNI LA GIURGIU

Începând de la ora 10:00 a zilei de miercuri a intrat în vigoare un Cod …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.