joi , 17 iunie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / ÎNCERCĂRILE DE A INTRODUCE, ILEGAL, DEȘEURI ÎN ȚARĂ SUNT TOT MAI DESE ÎN VAMA GIURGIU

ÎNCERCĂRILE DE A INTRODUCE, ILEGAL, DEȘEURI ÎN ȚARĂ SUNT TOT MAI DESE ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma controlului efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 22.700 de kilograme de deșeuri metalice. Conform documentelor de însoțire a mărfii, au fost constatate nereguli privind locul unde acestea ar fi trebuit să fie descărcate.

 

În data de 27.04.2021, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier marca Renault, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 59 de ani.

Ansamblul rutier era încărcat cu deșeuri metalice tip șpan metalic în amestec cu pilititură metalică și avea ca punct de destinație, sediul unei societăți comerciale din județul Sălaj.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, lucrătorii noștri au solicitat punct de vedere reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că în ansamblul rutier sus-menționat se afla cantitatea de aproximativ 22.700 de kilograme deșeuri metalice, iar documentele de notificare pentru circulația transfrontalieră prezentau neconcordanțe privind punctul de destinație.

De asemenea, echipa comună de control a mai constatat faptul că, deși codul de identificare alocat acelor deșeurilor conține deșeuri de metale și aliaje în formă nedispersabilă, în fapt, încărcătura conținea materiale dispersabile- pilitură/praf.

Având în vedere aspectele constatate, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menționat.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

 Roxana POPAZU

Verifica si

CONTINUĂ AVERTIZĂRILE METEO: PLOI TORENȚIALE, VIJELII, GRINDINĂ ȘI FURTUNI LA GIURGIU

Începând de la ora 10:00 a zilei de miercuri a intrat în vigoare un Cod …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.