vineri , 7 mai 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / ”LA LOC COMANDA”. NU MAI ÎNCEPE VACCINAREA LA MEDICUL DE FAMILIE…

”LA LOC COMANDA”. NU MAI ÎNCEPE VACCINAREA LA MEDICUL DE FAMILIE…

Vaccinarea cu Johnson & Johnson a fost amânată. Procesul ar fi trebuit să înceapă astăzi, 4 mai, însă a fost amânat din cauza medicilor de familie care nu știu câte doze de vaccin să ceară pentru a nu face risipă, deoarece cererea este extrem de mică.

Un alt factor care a determinat amânarea vaccinării cu serul de la Johnson & Johnson în cabinetele medicilor de familie, este lipsa de fonduri a acestora pentru a achiziționa aparatura necesară pentru stocarea și administrarea vaccinurilor.

Vaccinarea împotriva coronavirusului cu serul Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie nu va începe astăzi, așa cum anunţase vicepreședintele Comitetului național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, pe Facebook.

Vaccinul nedorit de români

Medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii fie pentru că nu au cereri şi nu ştiu câte doze să ceară, fie din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare vaccinării cu serul de la Johnson & Johnson.

„Avem echipamentele pe care noi ni le-am achiziționat și pe care le avem în mod obișnuit, nu am primit niciun fel de materiale de la DSP. Sunt niște bani care se supun taxelor și impozitelor și care deja trebuie să acopere foarte multe lucruri, precum plata asistentei și achiziționarea echipamentelor.

Am primit mail săptămâna trecută pentru a fi întrebați când suntem găsiți să ni se livreze dozele de vaccin și recunosc cinstit că am refuzat. În primul rând, nu am o listă suficient de lungă de doritori ai vaccinului Johnson & Johnson și atunci am temporizat pentru săptămâna aceasta despre ce număr de doze poate fi vorba, astfel încât să nu ne trezim că primim un număr de doze pe care noi nu le putem folosi și avem după aceea dificultăți cu DSP, eventual să le restituim, cum ni se întâmplă de obicei”, a declarat medicul Eva Cristescu, la Digi 24.

www.evz.ro

Subiectul imunizării în cabinetele medicilor de familie este vag și la nivelul județului Giurgiu, unde nu se știe exact câți medici vor face vaccinarea. Deși secretarul de stat Andrei Baciu anunțase, ieri, că la Giurgiu – la nivel de județ – ar fi 24 de cabinete implicate în procesul de vaccinare, informațiile oficiale de la nivel local arată că doar 11 medici de familie – din care unul singur în municipiu – și-ar fi arătat disponibilitatea de a vaccina în propriile cabinete, în timp ce 30 din totalul celor 98 de medici de familie din județ se vor ocupa de monitorizarea și programarea vaccinărilor.

Cert este că marți, 4 mai, nu se știe, încă, data exactă la care va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din județul Giurgiu, la fel cum nu se știe, concret, cine sunt medicii la care se va putea face imunizarea și nici când vor sosi dozele de Johnson&Johnson repartizate județului.

Verifica si

JUMĂTATE DIN DEȚINUȚII AFLAȚI ÎN PENITENCIARUL GIURGIU VOR FI VACCINAȚI CU PFIZER

La data de 05 mai a.c., au fost vaccinate 150 de persoane din cadrul Penitenciarului …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.