duminică , 20 iunie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Administrație locală / ”STERILIZEAZĂ ȘI SALVEAZĂ” – CAMPANIE DEMARATĂ DE CONSILIUL JUDEȚEAN

”STERILIZEAZĂ ȘI SALVEAZĂ” – CAMPANIE DEMARATĂ DE CONSILIUL JUDEȚEAN

În vederea prevenirii actelor de cruzime asupra animalelor și a reducerii abandonului câinilor pe domeniul public, Consiliul Județean Giurgiu, împreună cu primăriile localităților din județ și asociații pentru protecția animalelor, organizează în perioada imediat următoare campanii de sterilizări și microcipări gratuite pentru câinii cu și fără stăpân.
 Aceste campanii fac parte dintr-un plan amplu de acțiuni pentru rezolvarea problemei câinilor aflați pe domeniul public, iar cetățenii sunt invitați să-și programeze animalele și să se înscrie din timp pe listele ce vor fi întocmite în acest sens.
Conform Legii 258/2013, castrarea câinilor cu stăpân, fără valoare chinologică, este obligatorie, iar amenda pentru deținători, în cazul neconformării, poate ajunge la 10 000 lei.
Sterilizarea după vârsta de 6 luni la femele si 10-12 luni la masculi are multiple beneficii pentru sănătate animalului, acesta devine mai prietenos, nu mai dezvolta tumori mamare, cancer, gestații false și se evită pierderea animalului.
Pe lângă aceste beneficii, un aspect foarte important îl reprezintă evitarea abandonului pe domeniul public al puilor nedoriți și înmulțirea necontrolată a acestora.
Sterilizările vor fi efectuate în deplină siguranță, de medici cu experiență, în clinici mobile sau cabinete veterinare autorizate, prioritate pe listele de programare având femelele, dar și câinii ai căror deținători au venituri reduse.
În acest sens, cetățenii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate și spirit civic – anunță, pe pagina oficială, reprezentanții CJ Giurgiu.

Verifica si

CONSILIUL JUDEȚEAN – ANUNȚ DESPRE PREMIEREA ELEVILOR CU REZULTATE DEOSEBITE

În vederea acordării de premii pentru elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu, care …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.