vineri , 30 iulie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / ALTE ZECE TONE DE DEȘEURI IMPORTATE ILEGAL ÎN ROMÂNIA – OPRITE ÎN VAMA GIURGIU

ALTE ZECE TONE DE DEȘEURI IMPORTATE ILEGAL ÎN ROMÂNIA – OPRITE ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, cantitatea de 10.300 de kilograme deșeuri metalice și din polistiren, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

 

În cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, unul fiind condus de către un cetățean român în vârstă de 24 de ani, iar celălalt era condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 44 de ani.

În urma verificărilor preliminare efectuate, s-a stabilit faptul că șoferul  român transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 1.300 kilograme deșeuri metalice, iar cel bulgar transporta 9.000 de kilograme deșeuri  din polistiren.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că ambele transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație, societăți comerciale din țara noastră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, cei doi șoferi au prezentat documentații de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru cele două mijloace de transport.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu

Verifica si

ACCIDENT PE DN5. TREI PERSOANE RĂNITE. A FOST NEVOIE DE INTERVENȚIA ELICOPTERULUI SMURD

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier ce a avut loc, în …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.