miercuri , 4 august 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / TRADIȚIA CĂLUȘULUI – RESPECTATĂ CU SFINȚENIE LA OINACU

TRADIȚIA CĂLUȘULUI – RESPECTATĂ CU SFINȚENIE LA OINACU

Dansul Călușarilor, tradițional în zilele de Rusalii, a fost jucat astăzi, în curtea Primăriei Comunei Oinacu, unde cetele de dansatori din cele trei sate (Oinacu, Braniștea și Comasca) s-au întrecut în măiestrie, în prezența locuitorilor comunei.
Acest dans, neîntrerupt de-a lungul vremii, ne-a făcut, astăzi, în a doua zi a Rusaliilor, pe toți cei prezenți, să ne amintim de tradițiile noastre.
Am avut plăcerea să îi văd în dansul denumit „al Soarelui” atât pe cei mai vârstnici, care nu renunță la perpetuarea tradiției, dar mai ales pe cei mai mici dintre Călușari, de numai câțiva anișori, dornici să ducă tradiția mai departe.
Dansul Călușarilor se spune că este un dans tămăduitor, cetele adunându-se astăzi în comună după ce, zilele trecute, au colindat municipiul Giurgiu, conform tradiției.
Îi felicit pe membrii celor trei trupe tradiționale de Călușari, pentru dăruirea de care au dat dovadă în păstrarea neștirbită a unuia dintre cele mai vechi obiceiuri, dar și pentru că duc mai departe tradiția noastră populară.
De asemenea, așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, îi asigur pe aceștia de tot sprijinul meu pe viitor, pentru ca tradițiile să nu fie uitate, Dansul Călușarilor fiind, de fapt, și un fel de „carte de vizită” a comunei noastre – notează, luni, primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă.

Verifica si

INCENDIILE DE VEGETAȚIE ÎNCEP SĂ FACĂ ȘI VICTIME UMANE: BĂRBAT SALVAT DE POMPIERI DIN MIJLOCUL FLĂCĂRILOR, PE UN CÂMP

Un bărbat, în vârstă de 77 de ani, a suferit arsuri la nivelul membrelor şi …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.