vineri , 17 septembrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Administrație locală / EVENIMENT IMPORTANT PENTRU LOCUITORII COMUNEI FLOREȘTI-STOENEȘTI

EVENIMENT IMPORTANT PENTRU LOCUITORII COMUNEI FLOREȘTI-STOENEȘTI

După mulți ani în care au fost nevoiți să treacă Sabarul pe un pod vechi și nesigur, locuitorii comunei Florești Stoenești au acum un pod nou, inaugurat oficial sâmbătă.

Proiectul de modernizare a podului de peste Sabar din satul Palanca a fost aprobat în urmă cu 4 ani, printr-un proiect PNDL, având o valoare totală de peste 3 milioane de lei.

La inaugurarea noului pod au fost prezente numeroase oficialități, printre care se numără și europarlamentarul Dan Motreanu. Acesta a declarat:

Am participat, astăzi, în comuna Florești-Stoenești, la inaugurarea podului peste râul Sabar, un pod atât de necesar, dar pentru care s-a lucrat aproape doi ani de zile.

Este un eveniment foarte important pentru județul nostru, un eveniment pe care l-aș vrea multiplicat în localitățile din județ și din țară, un eveniment de care ne leagă amintiri și perioade mai puțin frumoase, pentru că oamenii din Palanca au fost nevoiți să ocolească, să piardă din timpul lor extrem de important pentru a ajunge pe cealaltă parte a râului Sabar. În cei doi ani de zile, probabil că a fost un inconvenient pe care astăzi îl depășim ca urmare a faptului că au fost oameni care au inițiat transformarea podului într-o lucrare importantă pentru comunitate.

Este un moment pe care îl aștept și în alte localități, iar rolul nostru, al Guvernului, al Consiliului Județean, al parlamentarilor României, să sprijinim și să dezvoltăm comunitățile.

Felicitări, domnule primar Constantin Dumitru, pentru această realizare, pentru perseverență și mult succes în continuare!”.

Alături de conducerea Primăriei și de oamenii din comună s-a aflat, sâmbătă, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu:

Este un proiect de investiții foarte așteptat, care se ridică, iată, la nivelul investițiilor, și îi felicit pe reprezentanții firmei care a realizat această lucrare. Se demonstrează astfel că se pot face și construcții foarte bine puse la punct, ce respectă proiectul în cele mai mici detalii.

Vrem să se întâmple cât mai multe asemenea evenimente și ne dorim cât mai multe asemenea investiții în județul Giurgiu. Îl felicit pe  dl Primar pentru ambiție, care a fost ca un al doilea diriginte de șantier, aceasta fiind, se pare, soluția.

Încă din 2004 era o discuție, pe vremea când eram vicepreședinte CJ, legată de un asemenea pod, de necesitatea lui, la vremea aceea fiind primar regretatul Constantin Neacșa. Iată că astăzi se concretizează, și sunt onorat să vă împărtășesc că nu este singurul motiv de bucurie, noi, CJ, având alte trei investiții în derulare pentru comuna dvs”.

Constantin Dumitru, primarul comunei Florești Stoenești ( „sufletul” proiectului de reabilitare și realizare a podului de la Palanca):

Sunt zeci de ani de când oamenii din comună se chinuie să treacă de pe un mal pe altul al Sabarului, și iată că astăzi avem această bucurie. Tot un liberal este cel care, cu mai bine de o sută de ani în urmă, boierul Florescu, făcea un pod peste Sabar, de atunci datând acest tip de construcție, pe acest loc. Sunt peste 600 de zile de muncă, de muncă asiduă, în care am muncit cu toții, administrație publică, cetățeni, firmă de construcții, pentru a duce la îndeplinire dorința noastră: de a transforma podul, metalic, vechi de mai bine de 50 de ani, într-un pod nou, sigur, pentru locuitorii comunei Florești Stoenești și, implicit, ai satului Palanca. Vă mulțumesc tuturor pentru răbdare, și să dea Dumnezeu ca acest pod să reziste cel puțin la fel de mult – dacă nu mai mult – ca podurile anterioare”.

Odată cu noul pod peste Sabar, la Palanca a fost inaugurată și o sală multifuncțională, cu o suprafață de 420 mp, care este folosită pentru derularea activităților Căminului Cultural, dar și ca sală de sport.

 

Verifica si

TURNEUL DE TENIS ”CUPA MY WISHES”, SUSȚINUT FINANCIAR ÎN ÎNTREGIME DE CONSILIUL JUDEȚEAN ȘI CÂȚIVA SPONSORI

Giurgiu este, în aceste zile, polul tenisului românesc pentru juniori, prin organizarea turneului ”Cupa My …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.