miercuri , 1 decembrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / 350.000 DE LEI – VALOAREA CELOR MAI RECENTE CAPTURI DE MĂRFURI CONTRAFĂCUTE ÎN VAMA GIURGIU

350.000 DE LEI – VALOAREA CELOR MAI RECENTE CAPTURI DE MĂRFURI CONTRAFĂCUTE ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, 1000 parfumuri, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

De asemenea, colegii noștri au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 500 de articole vestimentare, ce aparțineau unui cetățean turc, pasager al unui autocar. Produsele în cauză prezentau suspiciuni de contrafacere.

 În ziua de 18.09.2021, în Punctul de Trecerea a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific unui ansamblu rutier, care transporta frigidere din Turcia, pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetățean român, în vârstă de 32 ani.

În urma controlului fizic preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, s-a constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei fără a se deteriora sigiliul vamal.

Pentru acest motiv, colegii noștri au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, activitate derulată împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Giurgiu.

Astfel, echipa comună de control a descoperit în compartimentul marfă mai multe cutii de carton, ce conțineau 1.000 de parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 250.000 de leidacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate de către lucrătorii vamaliîn vederea continuării cercetărilor.

 

Totodată,în ziua de 17.09.2021, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi de culoare neagră.Acestea conţineau aproximativ 500 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 22 de ani, pasager al autocarului. Acesta a declarat autorităților faptul că a primit aceste produse de la un conaţional și a fost plătit cu suma de 300 de euro pentru a le aduce în România.

Articolele vestimentare, în valoare de aproximativ 100.000lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

 

În prezent, atât față de cetățeanul român cât și față de cel turc se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție Roxana Popazu

Verifica si

JARUL DIN SOBE – ”INAMICUL PUBLIC” PE TIMP DE IARNĂ. INCENDIU LA BOLINTIN

Foișorul unei familii din localitatea Bolintin Deal a luat foc, azi-noapte, cel mai probabil din …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.