miercuri , 27 octombrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / SE ÎNMULȚESC ESCROCHERIILE CU CERTIFICATE DE VACCINARE FALSE

SE ÎNMULȚESC ESCROCHERIILE CU CERTIFICATE DE VACCINARE FALSE

Oamenii legii trag un semnal de alarmă referitor la apariția unei noi metode prin care românii încearcă să cumpere certificate false de vaccinare. Păcăliți fiind, aceștia rămân fără bani.

Prin intermediul unor grupuri create pe diverse aplicații, anumiţi indivizi le cer datele personale și banii, apoi dispar. Autoritățile fac cercetări pentru a identifica persoanele în cauză.

Pe aceasta aplicaţie, de pildă, se vând certificate de vaccinare cu Johnson & Johnson. Pielea doritorilor nu este însă străpunsă de acul seringii. Dar actul ar fi gata în 24 de ore, în schimbul unei sume de aproximativ o sută de euro.

Ca să îi convingă pe cumpărători să facă plata, autorii trimit o fotografie cu certificatul dorit, în care ei inserează datele de identificare transmise de către solicitant.

„Pentru a părea și mai convingători, le transmit și o fotografie cu documentul electronic tip AWB emis în mod automat de firma de curierat prin intermediul siteurilor proprii și le solicită să facă plata cât mai rapid”, a declarat comisarul-șef, Viorel Andrei, conform Știrileprotv.ro.

În plus, în unele cazuri, plata este solicitată în echivalent Bitcoin. Cei care recurg însă la această metodă pot fi traşi la răspundere. Atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii.

 „Atragem atenția pe această cale asupra potențialilor doritori de astfel de mijloace frauduloase de a eluda legislația în domeniul pandemic, riscă să fie trași la răspundere pentru săvârșirea unor acțiuni în legătură cu falsuri materiale în scrisuri oficiale precum și la comiterea unor infracțiuni de uz de fals”, a mai spus omul legii.

Autorităţile fac cercetări pentru a identifica persoanele implicate.

www.puterea.ro

Verifica si

ACȚIUNE UMANITARĂ A CADRELOR M.A.I. DIN JUDEȚUL GIURGIU

P𝑜𝑙𝑖𝑡̧𝑖𝑠̧𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑜𝑛𝑡𝑖𝑒𝑟𝑎̆ 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝐼𝑛𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑜𝑟𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑇𝑒𝑟𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑎𝑙 𝑎𝑙 𝑃𝑜𝑙𝑖𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝐹𝑟𝑜𝑛𝑡𝑖𝑒𝑟𝑎̆ 𝐺𝑖𝑢𝑟𝑔𝑖𝑢 𝑎𝑙𝑎̆𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑖 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖, …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.