miercuri , 1 decembrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / 700 DE LEI – SUBVENȚIA PRIMĂRIEI LA PREȚUL GIGACALORIEI. CÂT VOR PLĂTI, EFECTIV, GIURGIUVENII?

700 DE LEI – SUBVENȚIA PRIMĂRIEI LA PREȚUL GIGACALORIEI. CÂT VOR PLĂTI, EFECTIV, GIURGIUVENII?

Răspunsul este 350 lei/gigacalorie.

Explicații dau reprezentanții Primăriei, după ședința Consiliului local de vineri:

”Consilierii municipali au aprobat prețul local al energiei termice și subvenția pentru acoperirea diferenței de preț

Majorările de prețuri de pe piața energiei au pus în dificultate multe primării din țară, printre care și administrația locală din Giurgiu. Pentru ca facturile consumatorilor din sistemul centralizat să nu fie și ele foarte mari, la nivelul municipiului Giurgiu, subvenția acordată în acest an de către administrația locală pentru acoperirea diferenței de preț pentru energia termică livrată populației, este de aproximativ cinci ori mai mare față de cea plătită în anul 2020.

În această iarnă, prețul local de facturare pentru cetățeni, aprobat de consilierii locali în ședința extraordinară de astăzi, este de 350 lei/Gcal, iar prețul local pentru energia termică produsă, transportată și distribuită pentru municipiul Giurgiu este de 1050,08 lei/gcal.

Efectiv, municipalitatea din Giurgiu va acoperi plata unei subvenții de peste 700 lei/gcal.

Important de menționat este că au fost depuse eforturi administrative considerabile de găsire a unor soluții viabile pentru distribuirea agentului termic, deoarece evoluția fără precendent a pieței a condus, nu doar la o majorare semnificativă a prețului, dar și la o lipsă totală a ofertei de gaze pe piață.

Săptămâna viitoare, suma necesară plății în avans a gazului va fi transferată către furnizori, pentru ca în cel mai scurt timp să fie demarată furnizarea agentului termic tuturor consumatorilor.

Pentru situația în care se află Spitalul Județean Giurgiu au fost purtate discuții cu toate entitățile care ar putea să platească în avans energia termică a lunii în curs, pentru a putea demara imediat furnizarea.

Consiliul Județean Giurgiu și-a arătat intenția clară de a sprijini administrația locală, dar și pacienții pentru care trebuie asigurate condiții optime. Prin urmare, cel târziu, luni 18 octombrie 2021, Spitalul Județean Giurgiu va primi agent termic.

Subvenția plătită de administrația locală pentru asigurarea agentului termic în perioada 15 octombrie 2020 – 15 aprilie 2022 atenuează impactul major pe care l-ar fi putut resimți cetățenii la plata facturilor, în urma majorării chiar și cu 80% a prețului gazului.”

Verifica si

JARUL DIN SOBE – ”INAMICUL PUBLIC” PE TIMP DE IARNĂ. INCENDIU LA BOLINTIN

Foișorul unei familii din localitatea Bolintin Deal a luat foc, azi-noapte, cel mai probabil din …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.