miercuri , 1 decembrie 2021
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / OCPI – SITUAȚIA SOLICITĂRILOR PENTRU SUMELE DIN PROGRAMUL NAȚIONAL DE CADASTRU

OCPI – SITUAȚIA SOLICITĂRILOR PENTRU SUMELE DIN PROGRAMUL NAȚIONAL DE CADASTRU

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Giurgiu a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu toate cele 32 de unități administrativ-teritoriale (UAT) eligibile. Dintre acestea, 26 au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Suma totală alocată celor 26 de UAT-uri este de 3.782.302 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale  Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Giurgiu.

 

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Giurgiu, conform listei atașate. Ulterior, 26 de UAT-uri au semnat contracte de prestări servicii pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară.

ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 54 UAT-uri din județul Giurgiu, în 37 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

În cursul anului 2021, în județul Giurgiu, au fost deschise, gratuit pentru cetățeni, prin PNCCF, peste 12.000 de cărți funciare.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web  a ANCPI, www.ancpi.ro.

 

Lista UAT-urilor din jud. Giurgiu care au incheiat contracte de finantare pentru inregistrarea sistematica a imobilelor:

Nr. crt. JUDET Denumire UAT
1 GIURGIU ADUNATII COPACENI
2 BOLINTIN VALE
3 BULBUCATA
4 BUTURUGENI
5 CALUGARENI
6 COSOBA
7 CREVEDIA MARE
8
9 GAISENI
10 GAUJANI
11 GIURGIU
12 GOGOSARI
13 GOSTINU
14 GREACA
15
16 HOTARELE
17 ISVOARELE
18 IZVOARELE
19 JOITA
20 MARSA
21 MIHAILESTI
22
23 PUTINEIU
24 RASUCENI
25 ROATA DE JOS
26 SABARENI
27 STOENESTI
28 TOPORU
23 ULMI
30 VARASTI
31 VALEA DRAGULUI
32 VANATORII MICI

 


Lista UAT-urilor din jud. Giurgiu care au incheiat contracte de prestari servicii pentru inregistrarea sistematica a imobileleor:

 

 

Nr. crt. JUDET Denumire UAT
1 GIURGIU ADUNATII COPACENI
2 BOLINTIN VALE
3 BULBUCATA
4 BUTURUGENI
5 CALUGARENI
6 COSOBA
7 CREVEDIA MARE
8
9 GAISENI
10 GIURGIU
11 GOGOSARI
12 GOSTINU
13 GREACA
14 HERASTI
15
16 ISVOARELE
17 MARSA
18 MIHAILESTI
19 OGREZENI
20 ROATA DE JOS
21 STOENESTI
22
23 ULMI
24 VARASTI
25 VALEA DRAGULUI
26 VANATORII MICI

 

Purtător de cuvânt:

 

Mirela Lorelai DOBRESCU

Verifica si

JARUL DIN SOBE – ”INAMICUL PUBLIC” PE TIMP DE IARNĂ. INCENDIU LA BOLINTIN

Foișorul unei familii din localitatea Bolintin Deal a luat foc, azi-noapte, cel mai probabil din …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.