luni , 8 august 2022
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Politic / PNL GIURGIU, DESPRE PRIMARUL DIN COMANA: „NORMAL ȘI DEMOCRATIC AR FI SĂ-ȘI DEPUNĂ MANDATUL!”

PNL GIURGIU, DESPRE PRIMARUL DIN COMANA: „NORMAL ȘI DEMOCRATIC AR FI SĂ-ȘI DEPUNĂ MANDATUL!”

”Bomba” politică a acestui sfârșit de lună s-a vrut a fi lansată în conferința de presă a PSD Giurgiu de luni, acolo unde Marian Mina și-a prezentat, cu mândrie, cea mai recentă ”achiziție”: primarul din Comana, Aurel Enache, primar care a câștigat ultimul mandat candidând din partea PNL.

Enache s-a ”văitat” în fața jurnaliștilor de ”situația din PNL”, afirmând că, de fapt, el ar fi adus la cunoștință conducerii partidului că ar vrea să plece din PNL: ”(…) dați-mi drumul să plec…mi-am retras și copilul, am zis să pun stop joc, să nu mai joc teatru cu ei. Vorbesc de opt luni, nu de ieri-alaltăieri. Acum am mai mult curaj că sunt convins că nu or să mă mai preseze”.

La scurt timp după apariția știrilor ce-l au în prim-plan pe primarul Enache, PNL Giurgiu a dat publicității un punct de vedere oficial cu privire la acest subiect:

”Partidul Național Liberal Giurgiu a luat act de recenta conferință de presă de la sediul PSD Giurgiu la care a participat și primarul încă liberal al comunei Comana.

Nu a fost o surpriză majoră pentru noi, PNL Giurgiu. Încă din primele luni ale mandatului său, domnul primar al comunei Comana a avut o atitudine „alunecoasă”, manifestându-și pe rețelele de socializare, afinitățile personale față de prieteni din PSD și, nu o singură dată, reprezentanții săi, votând chiar împotriva administrației județene liberale, o atitudine care a fost susținută și de acțiunile reprezentantului acestei comune în Consiliul Județean Giurgiu, din postura de consilier Județean, poate nu întâmplător chiar fiul domnului primar, care a și renunțat la această calitate tocmai din aceste motive.

De-a lungul ultimului an administrația judeteană a făcut eforturi spre a-i satisface domnului primar solicitările LEGALE ignorându-i solicitările care depășeau relația legală de ordin administrativ! Partidul National Liberal nu a dorit și nu dorește să „lege de glie” niciun ales local.

Înțelegem că nemulțumirile domnului primar, chiar dacă nejustificate, îl plasează pe acesta într-o poziție din care reconcilierea pare a fi greu de atins prin urmare considerăm normal și democratic ca domnul primar să-și depună mandatul de primar fapt ce i-ar permite să candideze din partea oricărei alte formațiuni politice pe care conștiința sau interesele personale îi dictează să o reprezinte. Cu atât mai indicat ar fi ca domnul primar al comunei Comana să-și depună mandatul având in vedere că în curând la nivelul județului Giurgiu vom avea alegeri locale parțiale în minim două comune ale căror primari ai PSD își vor pierde mandatele din cauza unor flagrante încălcări ale legii.

În același timp, din punct de vedere politic este de remarcat momentul în care domnul primar a ales să-și expună public pretinsele nemulțumiri, după parafarea alianței de guvernare dintre PNL și PSD demonstrând încă o dată faptul că PSD nu a putut, nu poate și nu va putea fi un partener de încredere pentru Partidul Național Liberal nici la nivel local și nici la nivel național, iar aceste practici aduc aminte de celebra ordonanța 55 a lui Dragnea!

Mai trebuie menționat și că administrația comunei Comana a fost tratată cu importanța cuvenită la nivelul județului Giurgiu, având în vedere potențialul zonei, în ultimul an fiindu-i alocate următoarele sume:

– Fonduri guvernamentale: 2,58 milioane lei

– Fonduri repartizate de la Consiliul Județean Giurgiu:

 La nivelul comunei în discuție se află în lucru sau în pregătire următoarele proiect

Centru socio-cultural în incinta Mănăstirii Comana (POR).

Extindere Delta Comana, inclusiv achiziție de echipamente pentru întreținerea canalelor navigabile (POS Mediu).

Amenajare trasee pentru biciclete prin Parcul Natural Comana (PNRR).

Amenajare parcare adiacent Deltei Neajlovului (credit CJG).

Reabilitare DJ 411, Comana-Budeni (INTERREG VI).

Reabilitare DJ 411, DN 5A-Comana (A. Saligny).”

N. red: Ce s-a întâmplat, totuși, cu primarul Enache? Nimic neobișnuit (pentru el): a revenit în partidul în care știe că nimic nu i se refuză! Obișnuit, din PSD, să ”bată cu pumnul în masă” și să obțină tot ce vrea, Enache a încercat aceeași ”manevră” la PNL, doar că aici ”nu a ținut figura”, fiind pus la punct și adus ”în rând” cu toți ceilalți primari din județ. De fiecare dată când a venit cu pretenții exagerate, Enache a fost refuzat și, probabil de aici i se trage supărarea pe PNL. Și apoi, ar mai fi un motiv, de natură personală: Enache ar vrea să se întoarcă la ”prima dragoste” – PSD Giurgiu – și prin prisma cumetriei binecunoscute cu Niculae Bădălău…

 

Verifica si

PUNCT FINAL ÎN ”ODISEEA” MANDATULUI DE SENATOR AL LUI CRISTIAN MARCIU: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU A FOST ACHITAT DE ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

Fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat definitiv, luni, 20 iunie, de …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.