joi , 26 mai 2022
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Politic / DAN MOTREANU – VIITORUL PREȘEDINTE PNL?

DAN MOTREANU – VIITORUL PREȘEDINTE PNL?

Ape tot mai tulburi în PNL… Fostul președinte al partidului, Valeriu Stoica susține că Florin Cîțu nu mai are nicio autoritate în partid, fiind președinte ”doar de formă”. Stoica spune că liberalii își vor alege un nou președinte în primăvară și că cele mai mari șanse le are acum liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu.

”Florin Cîțu se crede încă președintele PNL, dar, în fapt, nu mai este… Ca să fii președinte îți trebuie nu doar ștampila, ci și autoritatea, care se bazează pe încrederea celorlalți, iar PNL nu mai are încredere în Florin Cîțu.

Autoritatea e necesară pentru a convinge propriul partid, când e vorba despre decizii importante, dar și în relația cu partenerii. Când nu are autoritate în partid, ce forță are el în dialogul cu orice fel de partener?

Florin Cîțu e un președinte gol de conținut. Întrebarea e cât va rămâne PNL în situația actuală. Dacă va rămâne pana la alegerile următoare ar însemna un dezastru pentru liberali. Deja PNL și-a pierdut o bună parte din electorat prin coaliția cu PSD. Cu cât ramane mai mult în această situație, cu atât mai mare va fi eșecul in 2024.
Ar trebui ca în primăvară să-și aleagă un nou președinte. Un președinte care să aibă sprijinul partidului, să fie rezultatul unor alegeri corecte și să exprime voința partidului. Și nu e vorba doar despre un președinte, ci despre o echipă credibilă.

De aceea, nu cred că Nicolae Ciucă e o soluție miraculoasă. Poate să fie președintele PNL, dar nu e suficient fără o echipă care să redea încrederea în PNL”, a declarat Stoica într-un interviu pentru SpotMedia.

În opinia fostului lider liberal, Dan Motreanu are cele mai mari șanse să fie ales presedinte al PNL.

„Marea dificultate e dată de faptul că, fără o înțelegere cu președintele Iohannis, PNL nu va găsi cea mai bună formulă. Dacă merge pe ideea președintelui PNL scos din jobenul președintelui Iohannis, e foarte rău. Dacă merge pe ideea disocierii de președintele Iohannis, va fi de rău augur inclusiv pentru România.

Klaus Iohannis mai are trei ani de mandat și forta lui va scădea abia în ultimul, până atunci mai are instrumente de putere. Soluția ar fi o variantă agreată cu Iohannis, dar nu impusă de Iohannis.

Oameni ar fi și au fost vehiculați de presă. S-a vorbit de Ilie Bolojan, care a spus că nu vrea. Nu vrea tocmai pentru a nu intra într-o competiție în care să nu aibă sprijin nici din partid, nici al președintelui Iohannis.

În afară de Dan Motreanu nu văd pe cineva care să se bucure de dublă încredere. Dar și președintele poate să-și reevalueze sprijinul. Dacă îl va sprijini pe Ilie Bolojan, lucrurile se vor rezolva. Dar nu cred asta”, a mai spus Stoica.

Dan Motreanu este europarlamentar și președintele PNL Giurgiu, care a fost cea mai performantă organizație la alegerile parlamentare din 2020. În plus, Dan Motreanu a fost șeful de campanie al președintelui Iohannis la ultimele alegeri prezidențiale.

www.puterea.ro

Verifica si

ALEXANDRU ANDREI, PRIM-VICEPREȘEDINTE PNL GIURGIU: ”MĂ GÂNDESC LA UN PROIECT DE LEGE PRIN CARE LA NUMIREA ÎN FUNCȚII PUBLICE SĂ SE IMPUNĂ ȘI UN AVIZ PSIHOLOGIC!”

”Spectacolul”  – unic în istoria județului – oferit astăzi de prefectul județului, Florentina Stănculescu în …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.