marți , 30 mai 2023
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / DE LUNI, DORITORII POT FACE A PATRA DOZĂ DE VACCIN ANTICOVID. UNDE SE MAI POT VACCINA GIURGIUVENII?

DE LUNI, DORITORII POT FACE A PATRA DOZĂ DE VACCIN ANTICOVID. UNDE SE MAI POT VACCINA GIURGIUVENII?

Românii de peste 18 ani pot face, începând din 16 mai, a patra doză de vaccin anti-Covid cu serul de la Pfizer BioNTech, anunță miercuri Ministerul Sănătății. Vaccinarea se face la cerere, în centrele de vaccinare și cabinetele medicilor de familie anunță MS.

Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer este posibilă doar pentru cei care au făcut primele trei doze cu un vaccind de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna), potrivit unui comunicat MS.

Vaccinarea cu doza a patra urmează recomandările EMA și ECDC și va începe din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Potrivit comunicatului, se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Potrivit autorităților locale, în municipiul Giurgiu, doar un singur cabinet medivcal mai administrează doze de vaccin Pfizer: cabinetul dr. Stoian Marius,  din str.Ierusalim 3000 (incinta fostelor dispensare 5-8-9).

În județ, vaccinul Pfizer este administrat în patru cabinete, după cum urmează:

CMI dr. Ilie Dumitru – Bolintin Vale;
-CMI dr.Rășcanu Bogdan – com.Ulmi,sat Trestieni;
-CMI dr.Soare Lucia – com.Buturugeni;
-Policlinica Clipperton – Joița.

Verifica si

FORȚE PROASPETE LA SPITALUL JUDEȚEAN

Problema acută a lipsei medicilor specialiști (problemă cu care se confruntă de zeci de ani) …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.