luni , 4 iulie 2022
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Politic / PUNCT FINAL ÎN ”ODISEEA” MANDATULUI DE SENATOR AL LUI CRISTIAN MARCIU: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU A FOST ACHITAT DE ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

PUNCT FINAL ÎN ”ODISEEA” MANDATULUI DE SENATOR AL LUI CRISTIAN MARCIU: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU A FOST ACHITAT DE ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

Fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat definitiv, luni, 20 iunie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, în dosarul referitor la păstrarea în funcţie a unui senator incompatibil, a informat Realitatea Plus. Procurorii de la Parchetul General ceruseră achitarea sa, după ce tot aceștia îl trimiseseră în judecată.

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată în decembrie 2020, la solicitarea Parchetului General. Fostul președinte al Senatului a fost acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta avea o decizie definitivă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

Pe 9 noiembrie 2021, Parchetul General s-a răzgândit şi a solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie achitarea lui Tăriceanu pentru abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

Pe 7 decembrie 2021, Tăriceanu a fost achitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de un complet de trei judecători, după ce chiar procurorul de şedinţă desemnat în acest caz, Irina Kuglay, a solicitat achitarea pe motiv că textele de lege „generează confuzie”.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată cu apel.

Azi, 20 iunie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelurile declarate de Parchet şi o parte civilă. Avocatul care l-a apărat pe Tăriceanu în acest proces este fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

www.libertatea.ro

Verifica si

CÂT DE DEPARTE POATE AJUNGE COMPROMISUL POLITIC AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII?

Numele lui Alexandru Rafila era, până nu demult, un nume respectat, ca specialist, atât în …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.