duminică , 14 august 2022
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Sănătate / DSP GIURGIU ANUNȚĂ FARMACIILE CARE DISTRIBUIE PASTILE CU IODURĂ DE POTASIU

DSP GIURGIU ANUNȚĂ FARMACIILE CARE DISTRIBUIE PASTILE CU IODURĂ DE POTASIU

Conform Ordinului MS nr. 1648/21.06.2022, Directia de Sanatate Publica Giurgiu a distribuit in perioada 28-29.06.2022 medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate către companiile de distributie medicamente, care le vor preda farmaciilor prevazute in lista avizata de catre Ministerul Sanatatii, astfel:

 

NR. DENUMIRE PUNCT DE LUCRU ADRESA PUNCT DE LUCRU
1 Dr Max Șoseaua București, bl. 7/300
2 Dr Max Șoseaua București, Nr. 197 ,Centrul Comercial Kaufland
3 Dr Max Șoseaua București, bl. B4/1S, parter
4 Dr Max Strada Nicolae Bălcescu, bl. V32, sc. B, parter
5 Dr Max Bulevardul CFR-adiacent, Nr. 35-38/335
6 Dr Max Strada Profesor Nicolae Droc Barcian MUV 1
7 Help Net 54 Giurgiu, Șoseaua București, Bl 61/2D, județul Giurgiu
8 Help Net 134 Giurgiu, Strada  Vlad Țepes-Ecaterina Varga, Complex Comercial Piața Centrală, județul Giurgiu
9 Help Net 177 Giurgiu, Strada Alexandriei, Nr. 7, județul Giurgiu
10 Help Net 326 Giurgiu, Piața Gării, Nr. 1(4), parter, județul Giurgiu
11 GRF 2 GR Strada București Nr.202/5D, scara A-B

 

Farmaciile din lista eliberează medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate în mod gratuit, exclusiv în baza prescripţiei medicale emise de medicul de familie în formatul original. Odată cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, farmaciile pun la dispoziţia pacientului sau a aparţinătorului, respectiv persoanei care ridică medicamentul în numele pacientului şi informaţiile privind modul de administrare, conform Fişei informative pentru pacienţi cu privire la medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate.

La ridicarea din farmacie, pacientul ori, după caz, aparţinătorul semnează Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate.

Medicii de familie prescriu o singură dată comprimatele de iodură de potasiu 65 mg pacienţilor eligibili aflaţi în evidenţa proprie, precum şi pacienţilor eligibili care nu au medic de familie, utilizând formularul de reţetă simplă tip PRF. Pentru pacientul minor, respectiv pentru pacientul lipsit de discernământ, medicul de familie eliberează reprezentantului legal al acestuia prescripţia medicală pe numele pacientului minor, respectiv al pacientului lipsit de discernământ.

Persoanele care nu au medic de familie, respectiv reprezentanţii legali ai minorilor ori persoanelor lipsite de discernământ care nu au medic de familie se pot prezenta la orice cabinet de medic de familie şi completează, în vederea obţinerii prescripţiei, o declaraţie pe propria răspundere în faţa medicului de familie.

 

Este interzisă orice campanie publicitară care să facă referire la anumite beneficii, recompense şi/sau alte facilităţi legate de distribuirea către populaţie a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate, fiind permise doar afişarea informării asupra activităţii de distribuire către populaţie a acestui medicament, la loc vizibil, în farmacia comunitară inclusă în lista prevăzută la art. 1 care distribuie, publicarea pe pagina web a Ministerului Sănătăţii sau publicarea campaniilor de informare desfăşurate de autorităţile publice centrale.

 

Important!

Iodura de potasiu de 65 mg se va administra numai la indicaţiile autorităţilor şi doar în caz de eveniment sau incident nuclear!

Metodele de informare ale autorităţilor în caz de accident nuclear se vor face prin intermediul radio, TV, mass media sau/şi chiar prin intermediul sirenelor de protecţie civilă.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

MAGDALENA MĂRCUȚ

Verifica si

DIN NOU, RESTRICȚII! ACCESUL VIZITATORILOR ÎN SPITALUL JUDEȚEAN – INTERZIS,

Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri diagnosticate cu virusul COVID 19, la …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.