joi , 6 octombrie 2022
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Economie / APROAPE JUMĂTATE DIN LOCALITĂȚILE JUDEȚULUI – GRAV AFECTATE DE SECETA PEDOLOGICĂ

APROAPE JUMĂTATE DIN LOCALITĂȚILE JUDEȚULUI – GRAV AFECTATE DE SECETA PEDOLOGICĂ

În aproximativ jumătate dintre localităţile judeţului Giurgiu culturile agricole au fost afectate de seceta pedologică, fiind vorba despre o suprafaţă totală de 11.646 de hectare cultivată cu porumb, grâu, floarea soarelui şi orz.

Astfel, au fost constituite, prin ordin de prefect, comisii de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole din 23 din totalul celor 54 de localităţi ale judeţului,

„Până la momentul de faţă, potrivit centralizatoarelor întocmite în baza înştiinţărilor scrise depuse de agricultori, la nivelul judeţului Giurgiu, a fost afectată de seceta pedologică o suprafaţă totală de 11.646 de hectare cultivate cu porumb, grâu, floarea-soarelui şi orz. Agricultori din localităţile Putineiu, municipiul Giurgiu, Izvoarele, Gogoşari, Stăneşti, Frăteşti, Malu, Comana, Băneasa, Daia, Mihăileşti, Prundu, Gostinari, Oinacu, Slobozia, Găujani, Valea Dragului, Herăşti, Greaca, Toporu, Isvoarele, Vărăşti, Colibaşi au trimis înştiinţări scrise privind această situaţie unităţilor administrativ-teritoriale pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea”, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Giurgiu, Teodora Nicolau.

Din cadrul comisiilor fac parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Giurgiu şi ai Direcţiei pentru Agricultură Judeţene Giurgiu.

Procesele-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole vor fi transmise către Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase, în vederea întocmirii unui raport de sinteză, ce va fi comunicat Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conform modificărilor în procedura de sprijin pentru agricultorii ale căror culturi sunt afectate de seceta severă, au fost prelungite termenele de depunere a înştiinţărilor scrise la unităţile administrativ-teritoriale pe a căror rază se află terenurile agricole afectate.

Astfel, până la data de 15 noiembrie, agricultorii pot depune înştiinţări scrise pentru culturile înfiinţate în primăvară şi care au fost afectate de secetă.

www.agerpres.ro

Verifica si

CĂSUȚA CU APĂ – SOLUȚIA IDEALĂ PENTRU RĂCORIRE ÎN ZILELE TORIDE DE VARĂ

Vara a venit, iar zilele caniculare sunt tot mai aproape; Căsuța cu Apă este soluția …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.