duminică , 29 ianuarie 2023
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Social / ”SEZONUL PROIECTILELOR” ÎN JUDEȚ…

”SEZONUL PROIECTILELOR” ÎN JUDEȚ…

Un giurgiuvean a găsit în apropierea unui teren arabil din localitatea Frasinu un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta se pregătea să desfășoare lucrări specifice de toamnă în zona respectivă când a văzut muniția printre frunze, la trunchiul unui copac. Bărbatul și-a dat seama că poate fi un obiect periculos și a cerut sprijinul autorităților.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm. Aceștia au folosit un aparat de detecție și au cercetat terenul din zona respectivă, fără a fi descoperite alte obiecte asemănătoare.

Proiectilul a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

De la începutul anului, pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu au mai ridicat: două bombe de aruncător de calibrul 82 mm și 120 mm; șapte proiectile explozive de calibrul 76 mm, 100 mm și 152 mm; un proiectil perforant de calibrul 100 mm; două cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm și 7,92 mm; un focos fuzant de proiectil, 12 cartușe de infanterie, de calibrul 7,92 mm și trei tuburi cartuș de infanterie de calibrul 7,92 mm din localitățile Giurgiu, Mihai Bravu, Băneasa, Comana, Frasinu, Copaciu, Falaștoaca, Frătești și Ghimpați.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Verifica si

TRAGEDIE PE STRADA UNIRII: UN BĂRBAT A MURIT STRIVIT DE UN BULDOEXCAVATOR

S-a întâmplat miercuri după-amiază, iar victima – un bărbat de 40 de ani, din Malu …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.