vineri , 24 martie 2023
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Acasa / Uncategorized / DGASPC GIURGIU: DIALOG ÎNTRE GENERAȚII LA CĂMINUL DE BĂTRÂNI ONCEȘTI

DGASPC GIURGIU: DIALOG ÎNTRE GENERAȚII LA CĂMINUL DE BĂTRÂNI ONCEȘTI

Un grup de copii aflați în plasament la două case de tip familial din Giurgiu  au fost în data de 6 ianuarie 2023 , în vizită la vîrstnicii beneficiari de servicii sociale la căminul din localitatea Oncești.

Scopul vizitei a fost derularea unei prime activități de socializare între copii din sistemul de protecție specială  și persoane vârstnice instituționalizate.

Inițiativa derulării unor astfel de acțiuni aparține doamnelor Adina Bodeanu, Cristina Corbu, Ana Maria Țîrcă, psihologi în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, care și-au propus, prin acest proiect, să  îmbunătățească calitatea vieții persoanelor vârstnice instituționalizate și să diversifice activitățile desfășurate de copii în timpul liber.

Astfel, în cadrul activității, copiii au susținut un program artistic apreciat de spectatori; într-o atmosferă relaxată,  pe o  muzica antrenantă, copiii au dansat sub privirile admirative ale vârstniclor. La rândul lor, copiii au apreciat poeziile recitate pe de rost de unul dintre vârstnici și migala cu care un alt beneficiar al centrului a confecționat obiecte decorative.  De asemenea, vârstnicii cu care copiii  au stat de vorbă le-au povestit despre profesia avută și le-au spus  cât de importantă  și folositoare este învățătura în viața viitoare de adult. La finalul activității, copiii au primit scovergi și plăcinte preparate în bucătăria centrului și  pachete cu dulciuri.

Unii dintre vârstnicii instituționalizați nu au nepoți iar unii dintre copiii din sistemul de protecție nu au bunici. În munca noastră, punem oamenii pe primul loc și  ținem cont de nevoile lor. Am constatat că această primă acțiune de socializare a  însemnat emoție, zâmbete, bucurie, a fost benefică și a adus o stare de bună dispoziție, a declarat Cristina Corbu, psiholog în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

 

Verifica si

PRINS ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE SE MASTURBA LÂNGĂ UN LICEU, UN PREOT GIURGIUVEAN A AJUNS ÎN AREST

  S-a întâmplat miercuri, în jurul prânzului, iar ”eroul” este, se pare, unul din preoții …

  • Acest site foloseste cookie-uri |
  • Acceptă
  • Respinge
  • | Pentru mai multe informații despre cookie-uri
  • No valid page specified.