27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NIMIC NOU SUB SOARE: ALTĂ BURSĂ, ACELEAŞI REZULTATE… NIMIC CONCRET

Tineri „preselectaţi” şi tineri care vor să urmeze cursuri de calificare. Acesta este, în rezumat, rezultatul unei noi Burse a locurilor de muncă, de data asta, pentru absolvenţi. Niciun participant nu a fost angajat, concret!

Iată, însă, cum prezintă organizatorii – AJOFM – acţiunea de vineri şi rezultatele sale:

„Pe data de 20 octombrie  2017  s-a  desfasurat  Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi. Aceasta actiune este o masura activa care presupune confruntarea directa a cererii cu oferta de forta de munca.

Bursa s-a desfasurat , incepand cu  ora 9.00, in municipiul Giurgiu, la Restaurantul Miorita si in orasul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii  din localitate.

In vederea identificarii locurilor de munca vacante,  functionarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de 163 agenti economici.

Au  participat la bursa un numar de  48 agenti economici care au  oferit  440 locuri de munca vacante, iar principalele domenii de activitate in care au fost oferite locuri de munca vacante sunt: constructii, industria confectiilor, industria alimentara, servicii, comert.

La aceasta bursa au participat un numar de 285 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, din care absolventi 140  persoane,  fiind preselectati 63  absolventi in vederea sustinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor.

Un numar de 13 someri au solicitat inscrierea la cursuri de calificare in meseriile:agent de securitate, frizer, patiser, contabil, inspector SSM.

Un numar de 6 persoane aflate in cautarea unui loc de munca au solicitat cuprinderea la programe de ucenicie, in urmatoarele meserii: patiser si confectioner asamblor articole din textile.

La aceasta editie a bursei au participat reprezentranti ai urmatoarelor institutii: Institutia Prefectului Judetului Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu, Primaria Muncipiului Giurgiu, Casa Judetene de Pensii Giurgiu, Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, Inspectoratul Teritorial de Munca Giurgiu, membrii ai Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Giurgiu.

De asemenea, au participat reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Giurgiu, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,VLASCA’’ Giurgiu si ai Centrului Judetean Militar care au promovat oferta privind inscrierea la scolile de  subofiteri.

La bursa au paricipat si 4 detinuti in regim deschis si 6 migranti care si-au cautat un loc de munca.

Desi locurile de munca vacante oferite de angajatori pentru absolventi au fost numeroase si diversificate, interesul manifestat de catre absolventi a fost foarte scazut, in comparatie cu anii anteriori, iar absolventii prezenti au fost dezinteresati in a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piata muncii.

 BIROUL DE PRESA AL AJOFM GIURGIU”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER