1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

NOAPTE DE FOC PENTRU POMPIERI: DUPĂ EXPLOZIA DE PE VAPORULUI, INCENDIU LA O CASĂ DIN VECINĂTATEA UNUI CĂMIN DE BĂTRÂNI

După explozia, urmată de incendiu, din garsoniera de pe strada Vaporului, sâmbătă dimineață, pompierii erau, din nou, solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de această dată  într-o casă, pe strada Ramadan din municipiul Giurgiu.

Incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe șoseaua Sloboziei.

Fumul a pătruns și în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin și a personalului de serviciu, ca măsură de protecție. Acestea se aflau la parter și la etajul 1 și au fost evacuate de pompieri în curtea căminului. Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii. O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au acționat pentru stingere incendiului la locuința din strada Ramadan. Acesta se manifesta pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Proprietarii locuinței s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Au ars ferestre, uși, mobilier, electronice și electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereții casei s-au degradat în proporție de aproximativ 65%.

Alte două proprietăți au fost afectate de acest incendiu.

La căminul pentru persoane vârstnice, s-au deteriorat o fereastră PVC, izolația exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp și un aparat de aer condiționat.

La un alt vecin, au ars două ferestre PVC și s-a deteriorat tencuiala casei pe o suprafață de circa 30 mp.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă, o descarcerare, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ – anunță reprezentanții ISU Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER