9 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

NOI CAZURI DE TENTATIVĂ DE TRECERE ILEGALĂ A FRONTIEREI LA GIURGIU

Poliția de Frontieră informează că luni, în interval de circa două ore, a depistat trei străini cu ”probleme” ce încercau să intre ilegal în România:

”Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat,  în urma unui control efectuat asupra unui autocamion  condus de un cetățean ucrainean, două persoane de sex masculin ascunse în semiremorca autocamionului.

La data de 06.03.2023, în jurul orei 23.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un autocamion condus de un cetățean ucrainean, care transporta granule de plastic, din Turcia pentru Ucraina.

La controlul de frontieră, polițiștii au depistat două persoane de sex masculin, în vârstă de 22 ani respectiv 18 ani, ascunse în semiremorca autocamionului. În urma controlului amănunțit asupra persoanelor  nu au fost găsite alte documente care ateste identitatea lor, acestea declarând că sunt cetățeni sirieni.

Atât persoanele în cauză, cât și șoferul și ansamblul rutier au fost preluate de către  Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.”

În cel de-al doilea caz, a fost vorba despre un cetățean din Turkmenistan, depistat cu documente false:

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocar, un permis de ședere  fals total, specific Ucrainei.

La data de 06.03.2023, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în țară un cetățean Turkmenistan, în vârstă de 32 de ani, care a prezentat pentru control un permis de ședere specific Ucrainei.

Din studiul documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de ședere este fals total, cetățeanul declarând că intenționează să meargă în Ucraina.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  uz de fals, conform prevederilor legale incidente.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER