27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NOI MODIFICĂRI ALE CODULUI RUTIER. VIZAȚI, DE ACEASTĂ DATĂ, SUNT ȘOFERII ÎNCEPĂTORI

Codul rutier se modifică pentru şoferii începători. Vor avea parte de reguli mai stricte în ceea ce privește condusul unor mașini şi obținerea permisului de conducere.

Codul rutier se modifică. Șoferii începători nu vor mai putea conduce mașini cu mai mult de 100 cai putere. Mai exact, șoferii care n-au împlinit încă vârsta de 21 de ani nu au voie să conducă astfel de mașini. Nu au voie nici cei care au o experiență de conducere mai mică de un an.

Codul rutier, modificat pentru șoferii începători

Motivul acestei modificări din Codul Rutier: deoarece pot fi scăpate uşor de sub control, potrivit unui proiect de lege care modifică actualul Cod Rutier și schimbă radical regulile inclusiv pentru obținerea permisului de șofer și pentru pietoni.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier), pusă luni în dezbatere la Senat, este semnată de 20 de deputați și senatori UDMR. Şi are ca scop reducerea numărului de accidente auto.

Se înăspresc regulile pentru șoferi

Inițiatorii proiectului de lege spun: „Odată cu aglomerarea traficului, se simte nevoia stabilirii de reguli noi. Dar şi de consolidare a unor relaţii civilizate între reprezentanţii poliţiei rutiere şi participanţii la trafic”.

Comisia Europeană consideră că „șoferii începători sunt, în general, mai puțin atenți la risc. Statistic, sunt implicați în accidente de circulație devenind chiar victime ale accidentelor mortale”.

Codul rutier, modificări cu privire la permisul de conducere clasa B

Potrivit noilor modificări din Codul rutier, permisul auto va şi mai scump, și mai greu de obținut. Parlamentarii UDMR propun înăsprirea obținerii permisului de conducere. Dar şi exigențele din timpul examinării.

Se propune crește numărul obligatoriu de ore de pregătire. De la minimum 30 de ore, câte se fac în prezent, la cel puţin 45.

„Numărul minim de ore de pregătire teoretică este de 25 (față de 24, în prezent), iar cel de pregătire practică este de 45”, potrivit documentului. Dacă legea va fi adoptată, cele 15 ore suplimentare vor duce automat și la scumpirea școlii de șoferi.

www.evz.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER