27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”NOI SUNTEM ROMÂNI” – SPECTACOL SPECIAL PENTRU CENTENAR LA GIURGIU

Dacă în privința Festivalului ”Marin Ghiocel”  – ediția ce ar fi trebuit să celebreze Centenarul României – situația este incertă, nu aceași lucru se poate spune despre un alt spectacol, organizat special pentru a marca Centenarul la Giurgiu.

Este vorba despre un spectacol folcloric de ținută, în care la Giurgiu vor evolua nume celebre ale muzicii populare, un spectacol ce nu va fi organizat de autoritățile locale, ci de entități private.

Și, dacă e vorba de folclor de calitate și de nume mari, e vorba – automat, aproape – de implicarea lui Ilie Klement, un om de al cărui nume sunt legate toate spectacolele de succes din Giurgiu.

De această data, Ilie Klement îi are alături pe membrii Clubului ”Rotary Danubius” și pe cei ai Ansamblului Folcloric ”Muntenia”, cu care ”pune la cale” un spectacol cu totul și cu totul special, sub genericul – edificator – ”Noi suntem români”.

Și, ca de fiecare dată, lista interpreților ce au confirmat deja, participarea, nu lasă loc de niciun fel de îndoială în privința calității spectacolului: Veta Biriș. Cristina Turcu Preda, Constantin Măgureanu, Elisabeta Turcu, Ruxandra Pitulice sau Leonard Petcu sunt doar câțiva din soliștii ce au confirmat, până acum, că vor da curs invitației lansate de organizatori.

Lor li se vor alătura și alte nume sonore ale folclorului românesc, păstrate, deocamdată, supriză.

Organizatorii promit un spectacol cu totul și cu totul special, cu o regie ”cum nu s-a mai văzut la Giurgiu”, cu momente concepute pentru a marca, cu adevărat, Centenarul Marii Uniri.

Însă acest nou spectacol nu este doar unul de celebrare a Centenarului, ci și unul umanitar, organizatorii propunându-și să strângă fonduri pentru a-l ajuta pe Adrian Bucur, un tânăr implicat, în primăvară, într-un grav accident rutier, în urma căruia a rămas paralizat.

Din păcate, deși sunt speranțe pentru ca Adrian să redevină un tănăr normal, familia sa nu dispune de posibilitățile financiare necesare, acesta fiind motivul pentru care s-a decis ca fondurile strânse în spectacolul ”Noi suntem români” (dar și eventualele donații) să fie donate familiei lui Adrian Bucur.

Spectacolul ”Noi suntem români” este programat miercuri, 24 octombrie. De obicei, astfel de evenimente erau organizate în sala mare a Ateneului ”Nicolae Bălănescu”, însă, de fiecare dată, locația s-a dovedit mult prea mică pentru numărul mare al giurgiuvenilor ce au vrut să vadă spectacolele, așa că, de această dată, organizatorii își propun un alt loc de desfășurare: sala mare a Teatrului ”Tudor Vianu”, pentru folosirea căreia așteaptă aprobarea de la organele competente.

Dacă nu se va obține această aprobare, evenimentul se va desfășura tot la Ateneu.

Ar mai fi de precizat că prețul unui bilet va fi de 40 de lei.

Vom reveni cu detalii în apropierea evenimentului.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER