17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NOUTĂȚI DE LA ”FINANȚE”: PROTESTUL CONTINUĂ, SERVERELE FUNCȚIONEAZĂ

Serverele ANAF şi cele ale Direcţiei Generale a Vămilor, parte din ANAF, funcţionează în parametri normali şi nu au fost afectate până acum de atacul cibernetic din ultimele zile, după ce în 13 şi 14 mai au fost efectuate lucrări de întreţinere.

„În perioada 13 -14 mai 2017. pe portalul www.anaf.ro au fost efectuate lucrări de mentenanţă, care au decurs conform planificării direcţiei de specialitate din ANAF. Astăzi, 15 mai 2017, site-ul ANAF şi toate sistemele de operare sunt perfect funcţionale”, precizează un comunicat al instituţiei.

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, vineri, în peste o sută de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam, dar şi instituţii şi companii din România. Valul de atacuri cibernetice au afectat Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx, grupul francez Renault şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume.

www.mediafax.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER