27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NU E LINIȘTE DELOC LA ”MAIORESCU”! ACUZAȚII DE SPIONAJ ȘI HĂRȚUIRE

Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din oraș și județ, Colegiul ”Ion Maiorescu”, este, se pare, ”măcinată” din interior. Acuzații de spionaj și hărțuire tulbură liniștea elevilor și profesorilor de aici.

Colegii de la giurgiu-acum.ro cunosc mai multe detalii despre situația ce devine explozivă acolo:

”Microfoane, înregistrări audio, amenințări, elevi timorați și profesori hărțuiți, părinți revoltați, este situația incredibilă care vine să tulbure, de ceva vreme, activitatea celei mai prestigioase unități de învățământ din Giurgiu.

Deși regulamentul școlar din 2016 interzice folosirea mijloacelor de înregistrare audio-video în incinta colegiului în timpul orelor de curs, un puști de clasa a V-a, în mod constant și la inițiativa părinților, își înregistrează colegii și profesorii de aproape trei luni. Conflictul a izbucnit între părinții elevului și dirigintă, pe care o acuză că le-ar fi ”abuzat emoțional” copilul, dar ulterior a degenerat ajungându-se să fie implicată și școala, cu plângeri penale, acțiuni în instanță și cercetări disciplinare, solicitări de daune morale de sute de mii de euro.

Așa că acum, profesorii, participanți fără acordul lor la un Big Brother ilegal într-o instituție școară, pe lângă materiile pe care le predau trebuie să se familiarizeze cu limbajul juridic pentru a putea răspunde legal și cu demnitate acuzațiilor aduse.

Conflictul va fi desigur rezolvat în instanță la un moment dat, cu consecințe juridice. Problema este însă ce facem cu celelalte consecințe de ordin educațional, moral, etic. Evident că niciun profesor nu are dreptul să abuzeze în niciun fel un elev iar dacă o face, trebuie să răspundă.

Dar dreptul profesorului de a nu fi hărțuit, de a fi lăsat să-și desfășoare în liniște orele de curs unde este?

Unde este dreptul celorlalți elevi de a învăța într-un climat favorabil? Unde este dreptul părintelui de a-și apăra copilul de niște practici pe care le consideră nepotrivite din punct de vedere educațional pentru copilul lui, cum ar fi acelea de a-ți spiona colegii sau de a-ți înregistra pe ascuns prietenii?

Așa cum spuneam, deși conflictul își așteaptă rezolvarea în instanță, spionajul și înregistrările se pare că încă mai continuă, menținându-se o situație tensionată și stresantă pentru elevi, profesori și părinți deopotrivă. Bine că vine vacanța, măcar!” (www.giurgiu-acum.ro)

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER