27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

NUMĂRĂTOARE INVERSĂ PENTRU CEL MAI MARE EVENIMENT DEDICAT CENTENARULUI LA GIURGIU

”Un eveniment de neuitat, dedicat Centenarului, dar și cu scop caritabil” – așa caracterizează organizatorii spectacolul ce va avea loc, la Giurgiu, miercuri, 24 octombrie, sub genericul – sugestiv – ”Noi suntem români”.

Este vorba despre un spectacol folcloric de ținută, în care la Giurgiu vor evolua nume celebre ale muzicii populare, un spectacol ce nu va fi organizat de autoritățile locale, ci de entități private, mai exact de Clubul Rotary.

De partea artistică s-a ocupat același neobosit Ilie Klement, care are ”la activ” numeroase reușite în acest domeniu, de numele său fiind legate toate spectacolele de succes din Giurgiu.

Lista interpreților ce vor urca pe scena Ateneului Bălănescu miercuri nu lasă loc de niciun fel de îndoială în privința calității spectacolului: Veta Biriș. Cristina Turcu Preda, Constantin Măgureanu, Elisabeta Turcu, Ruxandra Pitulice sau Leonard Petcu sunt doar câțiva din soliștii ce ne vor demonstra că ”Noi suntem româmi”.

Lor li se alătură, însă, și alte nume mari ale folclorului românesc, nume pe care organizatorii le țin, însă, secrete, pentru că promit publicului o mulțime de surprize.

De altfel, spectactorii vor avea parte de un spectacol cu totul și cu totul special, cu o regie ”cum nu s-a mai văzut la Giurgiu”, cu momente concepute pentru a marca, cu adevărat, Centenarul Marii Uniri.

Însă acest nou spectacol nu este doar unul de celebrare a Centenarului, ci și unul umanitar, organizatorii propunându-și să strângă fonduri pentru a-l ajuta pe Adrian Bucur, un tânăr implicat, în primăvară, într-un grav accident rutier, în urma căruia a rămas paralizat.

Din păcate, deși sunt speranțe pentru ca Adrian să redevină un tănăr normal, familia sa nu dispune de posibilitățile financiare necesare, acesta fiind motivul pentru care s-a decis ca fondurile strânse în spectacolul ”Noi suntem români” (dar și eventualele donații) să ajungă la familia lui Adrian Bucur.

Cu o săptămână înaintea evenimentului, mai bine de 90% din bilete sunt, deja, vândute. Prețul unui bilet este de 40 de lei, iar doritorii le mai pot, încă, procura, de la Florăria Lili, în Piața Centrală.

Spectacolul este programat miercuri, 24 octombrie, la Ateneul ”Nicolae Bălănescu”, cu începere de la ora 18.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER