26 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O FEMEIE DIN FILIPINE, FĂRĂ DREPT DE ȘEDERE ÎN ROMÂNIA, DEPISTATĂ DE BIROUL IMIGRĂRI GIURGIU

Polițiștii de imigrări din Giurgiu, în urma acțiunilor întreprinse împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Combaterea Șederii Ilegale – Direcția Migrație, au depistat o femeie din Filipine, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 lei, iar pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Giurgiu, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Combaterea Șederii Ilegale – Direcția Migrație au desfăşurat săptămâna trecută, o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

 

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat o femeie din Filipine, în vârstă de 47 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta nu a părăsit teritoriul ţării noastre la expirarea dreptului de şedere conferit prin permisul unic, cumulând 11 zile de ședere ilegală.

 

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

 

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând străinilor să acorde interes reglementării dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0246207294 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

Biroul de Imigrări Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER