1 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

O LUMÂNARE APRINSĂ A INCENDIAT O CASĂ ÎN ORAŞ

Sărbătorile pascale nu au adus bucurie în casa unui giurgiuvean de pe strada Mereni, acolo unde luni seară a izbucnit un incendiu. Pompierii de la ISU detaliază:

„Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, a suferit arsuri la nivelul feței în încercarea de a stinge incendiul care a izbucnit în locuința sa, în această după-amiază. Fiul acestuia, în vârstă de 22 ani, a suferit un atac de panică. Ambele persoane au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital.

Incendiul a avut loc pe strada Mereni din municipiul Giurgiu. La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta în camera de zi și la nivelul acoperișului și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Au ars bunurile din încăperea respectivă și s-au deteriorat mobilierul și tavanul de la bucătărie, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. De asemenea, s-au afumat pereții din întreaga locuință.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată.

Informare preventivă

Pentru a preveni astfel de evenimente Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vlașca” al Judeţului Giurgiu  recomandă respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

– nu lăsați lumânările aprinse, nesupravegheate. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
– stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
– asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
– așezați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
– nu vă aplecați deasupra lumânărilor: s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;
– nu puneți lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.), în locuri în care pot ajunge copiii mici şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;
– nu adormiţi cu lumânările aprinse.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER