4 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O LUMÂNARE APRINSĂ A STÂRNIT UN INCENDIU, ÎN CASA VĂDUVEI PREOTULUI MANICATIDE

Un incendiu violent a izbucnit, astăzi, într-o gospodărie pe strada Dan Barbilian din municipiul Giurgiu – anunță, marți, pompierii de la ISU.

Proprietara, o femeie în vârstă de 78 de ani (n.red.: văduva regretatului preot Manicatide), nu era la domiciliu, fumul fiind observat de vecini, care au cerut ajutorul pompierilor.

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și SAJ, dar și echipaje de Poliție.

Pompierii au constatat faptul că ardea violent terasa din fața casei, incendiul fiind extins la bucătărie, hol, dar și la acoperișul vecinilor. Aceștia au acționat rapid, astfel încât pagubele să fie cât mai mici.

Au ars terasa, pe o suprafață de aproximativ 30 mp și bunurile din interior, gardul comun cu vecinul din față și acoperișul casei acestuia, pe circa 10 mp. De asemenea, au fost distruse electrocasnicele, mobilierul din bucătărie și tocaria din lemn.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată.

Informare preventivă

Pentru a preveni astfel de evenimente ISU Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • nu lăsați lumânările aprinse, nesupravegheate. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
  • stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
  • asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
  • așezați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
  • nu vă aplecați deasupra lumânărilor: s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;
  • nu puneți lumânările aproape de lucrurile care se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.), în locuri în care pot ajunge copiii mici şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;
  • nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER