16 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O MĂRGEA A PUS PE JAR SALVATORII SMURD DE LA BOLINTIN

Un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Bolintin Deal a intervenit, marți seară, în cazul unei fetițe de patru ani, din aceeași localitate, care, din joacă, și-a introdus o mărgea în nas.
Micuța s-a jucat cu o brățară care s-a rupt, iar una dintre mărgele a rămas la îndemâna acesteia. Din fericire mama sa a observat la timp ceea ce s-a întâmplat și a sunat la 112.
Paramedicii i-au acordat primul ajutor și au transportat-o la un spital din București pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau la nas toate obiectele pe care le găsesc și au probleme cu respirația.
– Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri, bijuterii, accesorii pentru păr, arcuri de pix … și exemplele pot continua … Toate sunt obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor pot deveni periculoase.
Țineți departe de copiii mici produse precum boabele de fasole, porumb, mazare, orice fel de semințe, mărgele, polistiren, fragmente de jucării!
– Învățați-i să mănânce încet pentru a nu se îneca!
– Nu le spuneți copiilor dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau că medicamentul sub formă de sirop este „dulceață” pentru că, într-un moment de neatenție, aceștia le pot consuma ca și când ar fi dulciuri.
– Nu depozitați produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Păstrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la acestea.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER