24 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O NOUĂ ”BLOCADĂ” ÎN WEEK-END. CU CE REZULTATE?

În ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii giurgiuveni și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au fost alături de cetățeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc, pentru combaterea consumului de droguri, precum și pentru  informarea acestora cu privire la adoptarea unei atitudini responsabile și preventive.

Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.215 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 13 permise de conducere (pentru depășirea limitei de viteză, conducere sub influența alcolului) și au retras 10 certificate de înmatriculare (ITP expirat și defecțiuni tehnice).

Astfel, dintre cele 222 de sancțiuni contravenționale, 64 au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și pentru adresarea de injurii, de natură a tulbura ordinea și liniștea publică, dar și pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor.

În perioada de referință, au fost legitimate 425 de persoane, verificate 24 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, au fost verificate 352 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 150 de conducători auto și 8 cu aparatul drugtest.

 

Exemplu de infracțiuni constatate:

 

La data de 6 august a.c., ora 03.30, în localitatea Vânătorii Mici, județul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni au depistat un bărbat, de 40 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

***

 

La data de 6 august a.c., ora 19:35, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Școlii, în localitatea Letca Noua, polițiștii giurgiuveni au oprit pentru control un moped, condus de către un bărbat, de 31 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât conducatorul mopedului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat, refuzând transportarea la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

De asemenea, în urma verificîrilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că mopedul condus nu era înmatriculat sau înregistrat.

 

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat în circulație.

 

IPJ GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER